Alec Baldwin film setinde kaza davasında 5 yıl hapisten kurtuldu

Alec Baldwin, "Rust" filminin setinde kazayla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in ölümüne neden olmakla suçlandığı davada büyük bir zafer elde etti. Savcılık, 5 yıllık hapis cezası artırımından vazgeçti.

ads ads ads ads
21/02/2023
NTV

ads
Alec Baldwin film setinde kaza davasında 5 yıl hapisten kurtuldu

Alec Baldwin'in hem başrolünde oynadığı hem de yapımcısı olduğu "Rust" filminin setinde görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in ölümüne neden olan kazanın soruşturmasında geçen ay bir gelişme yaşanmış, savcılık, bir yılı aşkın soruşturmanın ardından Baldwin ve set ekibinin "kasıtsız adam öldürme"den suçlanacağını açıklamıştı.

Baldwin, ABD'nin New Mexico eyaletinde, "Rust" filminin Ekim 2021'deki çekimleri sırasında görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in trajik ölümü nedeniyle verdiği hukuk savaşında büyük bir zafer elde etti.

CEZA ARTIRIMI TALEBİ GERİ ÇEKİLDİ

64 yaşındaki yıldız, ocak ayı sonlarında açılan davada "kasıtsız adam öldürmekle" suçlandı. Suçlu bulunursa, yalnızca bu nedenle 18 ay hapis cezasına çarptırılabilir.

Ancak suçlamaya, 5 yıl daha hapis cezası getiren bir "ateşli silah artırımı" eşlik etmişti. Baldwin, kazara ateş etme olayına kadar yasal olarak yürürlüğe girmemiş olan artırmanın suçlamalarından düşürülmesini talep etti.

Dün görülen davada savcının cezayı artırma talebi kaldırıldı.

ABC News'in haberine göre, bu indirim sadece Baldwin'i etkilemeyecek. Rust filmi setinde zırh ustası olarak çalışan Hannah Gutierrez-Reed'in de cezası düşürülecek.

Yetkililer, Santa Fe bölge savcısı ve özel savcının, Rust film setinde Halyna Hutchins'in ölümüyle ilgili kasıtsız insan öldürme suçlamalarındaki "ateşli silah ceza artırımını" kaldırdığını bildirdi.

Santa Fe Bölge Savcısı Mary Carmack-Altwies tarafından ocak ayında yapılan yazılı açıklamada, Baldwin’e ve film setindeki silahlardan sorumlu Hannah Gutierrez Reed’e ölümcül kazadan dolayı "kasıtsız adam öldürme" suçlamasıyla dava açılacağı kaydedilmişti.

Açıklamada ayrıca, olaydan önce Baldwin'e silahı veren yönetmen yardımcısı David Halls'in “ölümcül bir silahı ihmal ederek kullanmak” suçlamasını kabul etmek için savcılıkla bir anlaşma imzaladığı bilgisi paylaşılmıştı.

"KASITSIZ ADAM ÖLDÜRME"DEN YARGILANIYOR

“Kasıtsız adam öldürme” suçlaması, sanığın yasal ama tehlikeli bir şey yaparken ihmalkar veya tedbirsiz hareket etmesi sonucu meydana gelen ölüm olayını kapsıyor.

New Mexico yasalarına göre, "kasıtsız adam öldürme" suçlaması, 18 aya kadar hapis ve 5 bin dolar para cezasıyla sonuçlanabilen 4. derece suç kabul ediliyor.

Yasalar, bu suçun silahla işlenmesi durumunda zorunlu 5 yıl hapisle sonuçlanabilecek bir hükmü de içeriyor.

NE OLMUŞTU?

Aktör Alec Baldwin, 21 Ekim 2021'de New Mexico'da "Rust" filminin çekimleri sırasında kullandığı silahla 42 yaşındaki görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne neden olmuş, aynı olayda 48 yaşındaki yönetmen Joel Souza da omzundan yaralanmıştı.

Olay sonrası verdiği ilk röportajda Baldwin, tabancada gerçek mermi olduğunu bilmediğini, yaşananlardan dolayı derin üzüntü ve pişmanlık duyduğunu, ancak suçluluk hissetmediğini söylemişti.

Kazadan sonra soruşturmaya ve davalara konu olan Baldwin, Ekim 2022’de, kendisine ve film şirketine karşı Şubat 2022’de açılan dava üzerinde, Hutchins'in ailesi ile anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu.

Söz konusu davada, Baldwin ve Rust Film şirketi, kameraman Hutchins'in ölümüne yol açan kazada dikkatsiz davranışlar ve ucuz maliyet için yeterince kalifiye olmayan personel çalıştırmakla suçlanmıştı.

Baldwin ile aile üyeleri arasında varılan anlaşmanın detayı hakkında bilgi paylaşılmazken, kazada hayatını kaybeden kameramanın eşi Matthew Hutchins, "Baldwin'e veya yapımcılara karşı suçlama veya ayıplamada bulunmaya niyetim yok. Hepimiz Halyna'nın ölümünün korkunç bir kaza olduğuna inanıyoruz" ifadelerini paylaşmıştı.

 

21/02/2023 09:29
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Alec Baldwin, film, set, dava,
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.