Alerjinin altındaki neden D vitamini eksikliği olabilir!

ads ads ads ads
20/06/2019

ads
Alerjinin altındaki neden D vitamini eksikliği olabilir!

Yaz mevsimiyle birlikte gündeme gelen alerji, ciddi sağlık sorunlarının başında geliyor. Beslenme Danışmanı Prof.Dr. Muazzez Garipağaoğlu, yapılan son araştırmalarda D vitamini eksikliğinin, başta astım olmak üzere diğer alerjik hastalıklarda etkisi olduğunu ifade etti

D vitamini eksikliği, kanserden diyabete, bağışıklık sistemi hastalıklarından alerjik sorunlara kadar birçok hastalığa zemin hazırlıyor. Yapılan son araştırmalara göre D vitamini eksikliğinin alerjik vakalarda yüksek oranda göründüğü ortaya çıktı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Beslenme Danışmanı Prof.Dr. Muazzez Garipağaoğlu, alerjik rahatsızlığı olanların D vitamini değerlerine mutlaka baktırması gerektiğine dikkat çekti.

'ASTIMLI ÇOCUKLARDA D VİTAMİNİ DÜZEYİ ÇOK ÖNEMLİ'

Güneş ışığı vitamini olarak da bilinen D vitamini, vücudun genel sağlığı için büyük önem taşıyor. Son yıllarda D vitamini eksikliği, ülkemiz dahil tüm dünyada sık rastlanan ciddi bir sağlık sorunu haline geldi. D vitamini eksikliğinde alerjik sorunların arttığı, bu nedenle alerjisi olan çocuklarda D vitamini ölçümünün yapılması, eksikliğin belirlenmesi halinde mutlaka tedavi edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Garipağaoğlu, eksiklik durumunda D vitamini ile zenginleştirilmiş besinlerin tüketilmesinin yararlı olacağını belirtti. Özellikle astımlı çocuklarda D vitamini düzeylerinin çok önemli olduğunun altını çizdi.

20/06/2019 15:42
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Alerjinin altındaki neden D vitamini eksikliği olabilir!, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.