Almanya’da adım adım normalleşme için yeşil ışık

ads ads ads ads
16/04/2020

ads
Almanya’da adım adım normalleşme için yeşil ışık

Almanya'da Başbakan Angela Merkel’in başkanlığında bir araya gelen toplam 16 eyaletin başbakanları, 3 Mayıs’a kadar kamuya açık yerlerde sosyal mesafenin en az bir buçuk metre olması koşuluyla adım adım yeniden normal hayata geçilmesine yeşil ışık yaktı.

Hijyen kurallarının ve sosyal mesafenin korunması koşuluyla 800 metrekareye kadar büyüklükte olan mağaza, dükkan ve kitapçıların gelecek Pazartesi yani 20 Nisan tarihinden itibaren yeniden açılacak olması, alınan en önemli kararlardan biri oldu.

800 metrekareden daha büyük olan işyerleriyle kuaförler ise 4 Mayıs’tan itibaren tekrar açılacak. Bundesliga, yani Alman Futbol Ligi’ndeki maçlar muhtemelen 2 Mayıs tarihinden itibaren seyircisiz yapılacak. Tüm kitlesel açık hava etkinlikleri ve konserler 31 Ağustos tarihine kadar yapılamayacak.

 

İLKOKUL VE LİSELERİN SON SINIFLARI 4 MAYIS’TAN SONRA AÇILACAK

Kamuya açık alanda, toplu taşımada ve dükkanlarda koruyucu maske takılması tavsiye edilirken, en merakla beklenen konulardan biri olan eğitimin devamı konusunda alınan karara göre anaokulları, okullar, üniversiteler 4 Mayıs’a kadar kapalı olacak. Ardından ilk etapta ilkokullarla liselerin son sınıfları eğitime yeniden başlarken, diğer sınıfların ve üniversitelerin durumu 29 Nisan’da yapılacak başka bir toplantıda karara bağlanacak. Kiliseler, havralar ve camilerde toplu ibadet yasağı sürecek. Restoranlar, gece kulüpleri, tiyatrolar, sinemalar, müzeler ve spor salonları kapalı kalmaya devam edecek.

 

SINIR KONTROLLARI 20 GÜN DAHA UZATILACAK

Aynı şekilde ülke içinde turistik seyahatler de 4 Mayıs’a kadar yapılamayacak. Bir ay önce başlatılan sınır kontrollarının 20 gün daha uzatılması da kararlaştırıldı. Almanya; Avusturya, İsviçre, Fransa, Lüksemburg ve Danimarka sınırlarında bir aydır kontrollar yapıyor. Önlemlerdeki yumuşamayı değerlendiren Merkel, ''Vaka sayısındaki başarıyı koruyabilmek için her şeyi yapmak zorundayız. Önlemleri azaltıyoruz. Ancak durumun çok kırılgan olduğunu da biliyoruz'' dedi.

 

 

16/04/2020 11:48
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Almanya’da adım adım normalleşme için yeşil ışık, almanya, almanya korona virüs, kıbrıs, kıbrıs haber, haberkibris,
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.