Altak ailesine gerekli kolaylık sağlanacak

ads ads ads ads
08/02/2023

ads
Altak ailesine gerekli kolaylık sağlanacak

Haber Kıbrıs’ta yayımlanan “Çocukları enkaz altında anne-baba hapiste” başlıklı haberinin ardından yetkililer harekete geçti.

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, yaptığı açıklamada “Altak ailesine gerekli kolaylık sağlanacaktır” ifadesini kullandı.

İşte o açıklama:

“Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşanan büyük deprem felaketi sonrası Türk milleti olarak yaraların sarılması, birlik ve dayanışma içerisinde bu zor süreci atlatmak adına bugün olağanüstü durumlar için özel bir genelge yayımlayarak, ülkemizde yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kardeşlerimize muhaceret konularında ve KKTC’ye giriş-çıkışlarda kolaylık sağlayan önemli bir adım atıldı.

Bugün kamuoyunun gündemine düşen ve İkamet İzinsiz olarak KKTC’de bulunmalarından dolayı Merkezi Cezaevinde hükümsüz tutuklu statüsünde bulunan Mustafa Altak ve Meryem Altak isimli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kardeşlerimizin yarın Mahkemelerinin görülmesini bekliyoruz. Yasal sürecin yarın tamamlanacak olmasından dolayı Altak çiftine mahkeme sürecinin tamamlanması sonrasında gerekli kolaylık bakanlığımız tarafından sağlanacaktır. 

Altak çiftine, depremin yıkıcı etkisinin yaşandığı Adıyaman’daki evlatlarına ulaşmaları adına İçişleri Bakanlığı olarak her türlü destek ve kolaylık gösterilecektir. KKTC’ye giriş-çıkışlarına engel konulmayacağını ve bu zor süreçte kesinlikle ihraç edilmeyeceklerinin bilinmesini istiyorum. Gün, dayanışma, birbirimize daha sıkı sarılma günüdür.”

08/02/2023 20:50
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Altak ailesine gerekli kolaylık sağlanacak
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.