Alzheimer ve demansı yavaşlatan tarihi ilaç

Japon ilaç üreticisi Eisai ile ABD’li biyoteknoloji şirketi BiogenEisai ve Biogen’in ürettiği bir ilacın Alzheimer’ın belirtilerini yavaşlattığı ortaya çıktı.

ads ads ads ads
30/09/2022

ads
Alzheimer ve demansı yavaşlatan tarihi ilaç

Yayınlanan ilk sonuçlarda, “Lecanemab” adlı ilacın beyindeki sinir hasarını önlemeye yardımcı olduğu ve hastalara ekstra zaman kazandırdığı belirtirken, 18 ay boyunca ilaç verilen 900 kişinin testlerinde yüzde 27 daha yüksek beyin skorları kaydedildiği bildirildi. 

İlacın beyinde biriken ve Alzheimer’a neden olan proteinleri temizleyerek etki ettiği belirtildi. Demans ve Alzheimer araştırmalarında öncü bir kuruluş olan “Alzheimer’s Research UK” gelişmeyle ilgili “Bu, bunama araştırması için tarihi bir an. Bu, yalnızca protein birikimini ortadan kaldırmakla kalmayıp, bilişsel gerileme üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğu gösterilen ilk ilaç” açıklamasında bulundu. Eisai araştırmanın bütün sonuçlarının Kasım’da düzenlenecek olan bir konferansta duyuracaklarını, bulguları ayrıca bir tıp dergisinde de yayınlamayı planladıklarını duyurdu. Lecanemab için 2023 yılında Japonya, ABD ve Avrupa’da kullanım onay alınmasının hedeflendiğini belirtildi.

 

30/09/2022 14:41
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Alzheimer, demans, ilaç
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.