Amazon ev tipi akıllı robotunu tanıttı: Astra

Ev tipi robotlara bir yenisi eklendi. Amazon, 999 dolardan Astra'yı satışa sundu. Uzaktan kontrol edilebilen robot evdeki insanların ve hayvanların güvenliği için kullanılabilecek. Robotun fiyatı bir süre sonra 1449 dolara çıkacak.

ads ads ads ads
30/09/2021

ads
Amazon ev tipi akıllı robotunu tanıttı: Astra

Dünyanın en büyük e-ticaret platformlarından ve teknoloji şirketlerinden Amazon, ilk ev tipi robotunu tanıttı.

Yapay zekaya sahip sesli asistan Alexa teknolojisi ile donatılan ev robotunun adı: Astro.
Amazon’dan yapılan açıklamaya göre, Astro uzaktan da kontrol edilebiliyor ve evde yaşayan hayvanların ya da insanların kontrolü ya da güvenliği amacıyla kullanılabilecek.

Astro’nun güvenlik amacıyla evde devriye yapabileceği ve normal olmayan bir durumla karşılaştığında kullanıcısına bildirimler göndereceği de ifade edildi.

Büyük bir ekran ile donatılmış olan Astro’nun bir de denizaltılardakine benzeyen ve kafasından çıkan periskop şeklinde bir kamerası bulunuyor.

Şimdilik sadece ABD’de kısa bir süre 999 dolar 99 sent fiyatla satılacağı açıklanan ev robotu yıl sonunda teslim edilmeye başlanacak ve fiyatı da belli bir sürenin ardından 1.449 dolara çıkacak.

Daha önce de birçok farklı markanın denediği ev tipi robotlar özellikle yüksek fiyatları sebebiyle genele yayılamadan sona ermişti.

Bu alana Amazon’un rekabetçi bir fiyatlamayla giriş yapması bu piyasaya ciddi bir ivme kazandırabilir.

Videolu etkinliğinde ev tipi robot dışında yenilenen diğer ürünlerini de tanıtan Amazon, akıllı hoparlör serisinden yeni Echo, spor bandı ve güvenlik ürünlerine kadar diğer güncellemeleri de paylaştı.

30/09/2021 09:40
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Amazon, robot, haber
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.