Amcaoğlu: KDV indirimi gündemde

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, ilk olarak iç borçlar konsuna değindi ve bu borçların ödenmesine ilişkin protokolün önümüzdeki günlerde Kooperatif Merkez Bankası ile imzalanacağını açıkladı.

ads ads ads ads
23/09/2019
HK

Amcaoğlu, bakanlığı bünyesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi..

ads
Amcaoğlu: KDV indirimi gündemde

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu BRT’de yayınlanan birinci boyut programına katılarak bakanlığı bünyesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi..

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, ilk olarak iç borçlar konsuna değindi ve bu borçların ödenmesine ilişkin protokolün önümüzdeki günlerde Kooperatif Merkez Bankası ile imzalanacağını açıkladı.

Amcaoğlu 1 Ocak 2020’de araç otomasyon, yılın ikinci yarısında da E-fatura sisteminin hayata geçeceğini vurgulayarak bunlar 300 güne değil değil 3000 güne bedel olabilecek çalışmalardır” dedi.

Bakan Amcaoğlu, otomotiv sektöründeki daralmanın önüne geçmek amacıyla KDV oranlarını düşüreceklerini de açıkladı.

Amcaoğlu, “özellikle Vergi yasalarında birkaç değişiklik var. Sabit kıymetlerin yeniden değerlendirilmesi. Gelir ve Kurumlar Vergisindeki dağıtılmayan kurum kazançları üzerinde yapılması düşünülen iyileştirmeler. Özellikle Ekim, Kasım, Aralık aylarına ait otomotiv sektöründeki 2017’den 2019’a kadar yer alan yüzde 76’lık daralmanın önüne geçilmesi ve sektöre biraz hayat vermek amacıyla KDV oranlarında bu üç ayda önemli düşüş yapılıyor. Kısmetse yarın Bakanlar Kurulu’nda bunun detayları görüşülecek. Bakanlar Kurulu’ndan çıktıktan sonra ilgili kurul sözcüsü bu konu ile ilgili detaylı bilgiyi sektörel bazda verecektir”diye konuştu.

Yatırım ortamını iyileştirmeye çalıştıklarını vurgulayan Maliye Bakanı Amcaoğlu, “bu ülkenin daha ileriye gidebilmesi için yapılması gerekenlerin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Maliye Bakanı Amcaoğlu, Ankara’ya gerçekleştirdikleri ziyaretle sayesinde reel sektöre desteğin sağlandığını açıkladı.

Amcaoğlu, “İşin doğrusu eğer biz Ankara’ya gitmemiş olsaydık, reel sektöre destek diye birşey yoktu. Hemen hemen alt yapılara destek diye birşey yoktu. 675 Milyon TL savunmaya, 75 milyon da alt yapılara diye kurgulanmıştı. Ama biz gittik, sağolsun Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine açıkca ifade ettik. Onlarda anlayışla karşıladılar. Ve geldiğimiz noktada olmayan 47.5 Milyon TL’lik reel sektöre katkı sağlandı. İnancım şudur ki ikinci dilim olan 150 Milyon TL’den reel sektöre, turizm teşvik noktasındaki reel sektöre çok daha önemli kaynaklar aktarılacağı kanaatindeyim” diye konuştu.

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, hedeflerinin Ekim ayında Bütçe başlamadan önce Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Yasa Tasarısı ile Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Yasa Tasarılarının hayata geçmesi olduğunu da söyledi.

(BRT)

23/09/2019 16:32
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Olgun Amcaoğlu, HABER, KIbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.