“Anadolu coğrafyası nasıl vatanımızsa, Kıbrıs’ta öyle vatanımızdır”

ads ads ads ads
17/01/2023

ads
“Anadolu coğrafyası nasıl vatanımızsa, Kıbrıs’ta öyle vatanımızdır”

 

 

MHP Kütahya Milletvekili  Ahmet Erbaş, TBMM’de yaptığı konuşmasında “Unutulmamalıdır ki; Ankara’yla Lefkoşa’nın kaderi birdir. Anadolu coğrafyası nasıl vatanımızsa, Kıbrıs’ta öyle vatanımızdır.” dedi.

İşte Erbaş’ın konuşması şöyle:

“Kıbrıs’ta Rumların yaşattığı tüm vahşete ve katliamlara rağmen, 60 yıldır Kıbrıs türkü kardeşlerimizle birlikte yürüttüğümüz iyi niyetli adımlar,  Rum-Yunan ikilisi tarafından görülmemekte, birleşmiş milletlerse bu duruma sessiz kalmaktadır. Bu bağlamda artık kendi göbek bağımızı kendimiz keseceğiz. Kıbrıs’ta yarım asrı aşkındır devam eden federasyon görüşmeleri,  2017 yılında Crans Montana’da (Krans Montanada) düzenlenen ve başarısızlıkla sonuçlanan süreçle birlikte son bulmuştur. Sayın cumhurbaşkanımız ve genel başkanımızın önderliğinde yürütülen yeni süreçte,

Kıbrıs’ta eşit iki egemen devlet politikasının tohumları atılmış ve hayat bulmaya devam etmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak, Kıbrıs Türk’ünden bir an bile vazgeçmedik, vazgeçmeyi düşünmedik. Soydaşlarımızla kader birlikteliğimiz her daim devam edecektir. Tarihsel süreç içerisinde Kıbrıs Türk liderliği, nasıl Kıbrıs’ta Türk varlığının devamının anavatanları ile birlikte yürümekten geçtiğini görmüşse, bizlerde kardeşlerimizin bekasını ve birlikteliğimizin devamını her şeyin üzerinde tuttuk.  Ne dün ne bugün nede yarın bu düşüncemizi değiştirmeye kimsenin gücü yetmeyecek,

Kıbrıs davası milli politikamız olmaya devam edecektir. bu davaya hizmet eden, merhum Dr. Hüseyin Behiçler, Karabardaklar, Necati Özkanlar, Faiz Kaymaklar unutulmayacaktır.

Kıbrıs Türk toplumu lideri merhum doktor Fazıl Küçük’ün, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın ve Kıbrıs’ta özgürlüğün timsali iki bayrağımızın da dalgalanması için mücadele verip şehit düşen kahramanlarımızın verdiği mücadeleyi bir an olsun bile unutmadık, unutturmayacağız.

Doğu Akdeniz’de huzur, barış ve istikrarın devamı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bekasına ve istikrarına bağlıdır. Kıbrıs Türk’ü kardeşlerimizin milli mücadele yıllarında söyledikleri gibi, herkes bilmedir ki, dün de bugün de yarın da “Kıbrıs Türktür, Türk kalacaktır”.  Genel başkanımız sayın devlet bahçeli beyefendinin ifade ettiği gibi; “tarihin akış istikametinin hilâfına kürek çekmek boşuna bir emektir.

46 yıldır kapalı olan Maraş’ın açılması, Türk Devletleri Teşkilatı’na Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gözlemci üye olarak katılması,  Kıbrıs Türklüğü ve KKTC’nin kalkınması ve tanınması için çok önemli adımdır. Bu gelişmeler ışığında,  bilindiği üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en önemli gelir kaynağı turizm ve yükseköğretimdir. Her ikisi de KKTC’nin bacası tütmeyen sanayisidir.

Bu bağlamda Türkiye turizm tanıtım ve geliştirme ajansımızın, Türkiye’nin tanıtım reklamlarında,

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin turizm gelirlerini artırabilmek adına KKTC’ye ayrı bir önem vermesi

ve uluslararası fuarlarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne de yer vermesi çok önemlidir.

KKTC’de bulunan üniversitelerle de ortak değişim programları ve proje çalışmaları yürütülmelidir.

Kredi yurtlar kurumu genel müdürlüğü özellikle Lefkoşa’ya kız ve erkek öğrenci yurtları yapmalıdır.

ayrıca uçak seferleri arttırılmalı ve fiyatları da makul seviyelere indirilmelidir.

Önümüzdeki aylarda açılacak olan Ercan Havalimanı 10 milyon yolcu kapasitesiyle Türkiye’nin 4. büyük havalimanına karşılık gelmektedir. Ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti arasında ithalat ve ihracat Türk lirası bazlı yapılmalıdır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde üretilen ve yetişen ürünlerde de gümrük muafiyetleri ve kolaylıkları sağlanmalıdır. Unutulmamalıdır ki; Ankara’yla Lefkoşa’nın kaderi birdir.

Anadolu coğrafyası nasıl vatanımızsa, Kıbrıs’ta öyle vatanımızdır.”

 

17/01/2023 19:07
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: “Anadolu coğrafyası nasıl vatanımızsa, Kıbrıs’ta öyle vatanımızdır”
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

16 yaşındaki çocuk dehşet saçtı!

HK TÜRKİYE

Ankara'da 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içinde pompalı tüfekle saldırdığı taksi durağında 4 kişiyi yaraladı. Zanlı, aralarında ağabeyinin de olduğu 4 kişiyi de bıçakladı. Gözaltına alınan çocuk, arkadaşlarıyla bindikleri taksinin şoförünün kendisini dövdüğünü, bu yüzden durağa saldırdığını, diğer olayları ise yaraladığı kişilerle aralarında husumet bulunduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.