Anastasiadis BMGS yardımcılarından Jenca ile görüştü

ads ads ads ads
01/07/2022

ads
Anastasiadis BMGS yardımcılarından Jenca ile görüştü

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadisi’in bugün Birleşmiş Milletler Siyasi İşler Bölümü Avrupa, Orta Asya ve Amerika Genel Sekreter Yardımcısı Muavini Miroslav Jenca ile bir araya geldiği belirtildi.

Rum Hükümet Sözcüsü Marios Pelekanos konu hakkında yaptığı açıklamada görüşme sırasında Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, iki kesimli iki toplumlu federal çözüm temelinde, Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin sürecin yeniden başlaması hedefiyle, çabaların sürdürülmesine hazır olduğu da dahil olmak üzere, Kıbrıs Rum tarafının bilindik tezlerini yinelediğini ifade etti.

Jenca ise açıklamasında, BM Genel Sekreteri’nin talimatlarının ardından, BM Güvenlik Konseyi kararları ve Genel Sekreterinin misyonu temelinde müzakerelerin yeniden başlamasına olanak tanıyacak ortamın nasıl oluşturulabileceğini görmek için  bir keşif görevi üstlendiği konusunda Anastasiadis’e bilgi verdiğini söyledi.

Jenca, yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmenin ardından gazetecilere, Anastasiadis ile “çok iyi” ve “verimli” bir görüşme gerçekleştirdiğini de ifade etti.

01/07/2022 14:32
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Anastasiadis, Jenca, BMGS
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.