Anastasiadis Güney Kıbrıs’ın aldığı yeni önlemleri açıkladı!

ads ads ads ads
13/03/2020

ads
Anastasiadis Güney Kıbrıs’ın aldığı yeni önlemleri açıkladı!

Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis Koronavirisüne karşı alınan yeni önlemleri açıkladı. Açıklanan kararlar 15 Mart- 30 Mart tarihlerini kapsayan tarihlerde geçerli olacak.

 Almak zorunda oldukları önlemlerin herkesin günlük yaşamını etkilediğinin farkında olduğunu ifade eden Anastasiadis, endişelenmediğini, vatandaşların önlemleri uygulamkala görevi olduğunu söyledi.

Tüm vatandaşlara, Rum hükümetinin açıkladığı her türlü önlemi almaya ve alınan kararlara uymaya davet eden Anastasiadis “Bireysel sorumluluk alınmadıkça, önlem almak veya korumak için yeterli olduğu kadar kesin bir çözüm olmadığını vurgulamak isterim” dedi.

Anastasiadis’in 15 Mart- 30 Mart tarihlerini kapsayan önlemler şöyle:

1. Kıbrıs Cumhuriyeti’ne giriş yapabilecek olanlar şöyle: Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşları, Kıbrıs Cumhuriyeti topraklarında daimi ikamet edenler, Kıbrıs Cumhuriyeti’nde yasal olarak çalışanlar, diplomatik misyon sahipleri, Kıbrıs Cumhuriyeti üniversitelerinde eğitim görenler, ikamet izinleri olanlar.     

2. İki bölge arasındaki geçişlerde sadece Kıbrıslı Türklere, Kıbrıslı Rumlara ve diplomatik misyonu olan kişiler geçiş izni sağlanacak.

3. Eğitime 10 Nisan’a kadar ara verildi.

4. Ekonomik olarak kısıtlamalardan etkilenecek olanlara destek verilecek.

13/03/2020 22:21
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Anastasiadis Güney Kıbrıs’ın aldığı yeni önlemleri açıkladı!, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.