Anastasiadis Lute’la Telefonda Görüştü

Anastasiadis, dün akşam, BM Genel Sekreterinin geçici Kıbrıs Özel Danışmanı Jane Holl Lute’la telefonda görüştü ve ileri sürdüğü “Türkiye’nin kışkırtıcı eylemlerini” şikayet etti.

ads ads ads ads
16/05/2019

ads
Anastasiadis Lute’la Telefonda Görüştü

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, dün akşam, BM Genel Sekreterinin geçici Kıbrıs Özel Danışmanı Jane Holl Lute’la telefonda görüştü ve ileri sürdüğü “Türkiye’nin kışkırtıcı eylemlerini” şikayet etti.
Rum Haber Ajanı KİPE’nin haberine göre, Rum Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu, konuya ilişkin açıklamasında, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in dün akşam BM Genel Sekreterinin geçici Kıbrıs Özel Danışmanı Jane Holl Lute’la görüştüğünü belirtti.
Prodromu’nun açıklamasına göre, Anastasiadis dün akşamki telefon görüşmesinde Lute’a, Türkiye’nin Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği MEB’inde ihlalleri olduğu iddiasıyla, bunların uygun ortam oluşmasına ve müzakerelerin yeniden başlamasına imkan tanımadığını aktardı.
Anastasiadis ayrıca, “Kıbrıs Rum tarafının Kıbrıs sorununa kalıcı bir çözüm bulunması için müzakerelere hazır olduğu” iddiasını da dile getirdi.
Lute’un ise Anastasiadis’e, BM Genel Sekreterinden aldığı görev temelinde müzakerelerin yeniden başlaması için uygun şartların oluşması yönünde çalışacağını yinelediğini belirten Prodromu, Lute’un adaya gelip gelmeyeceği konusunda ise Anastasiadis’e herhangi bir bilgi aktarmadığını sözlerine ekledi.

16/05/2019 12:32
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Jane Holl Lute, Anastasiadis, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.