Anastasiadis, müzakerelerin yeniden başlaması için Merkel'den yardım istedi

Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ve Almanya Başbakanı Merkel telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Anastasiadis Kıbrıs sorununa ilişkin taleplerini Merkel'e iletti.

ads ads ads ads
14/10/2021

ads
Anastasiadis, müzakerelerin yeniden başlaması için Merkel'den yardım istedi

Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, Almanya Başbakanı Angela Merkel'den Kıbrıs çözüm müzakerelerinin BM Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarında belirlenen çerçevede yeniden başlamasına yönelik çabalara destek sunmasını talep etti.

Rum Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Anastasiadis ve Merkel telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşme sonrası yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı, Almanya Başbakanı'ndan Kıbrıs sorununa ilişkin müzakere sürecinin belirlenen çerçevede yeniden başlatılması ve Türkiye'nin tüm yasadışı eylemlerinin sonlandırılması ve geri alınması konusunda nüfuzunu kullanmasını talep etti" dendi.

Anastasiadis'in, BM Genel Sekreteri Kıbrıs özel elçisinin atanma sürecindeki gecikme ve Türkiye'nin gerek Kıbrıs'ın karasularına gerekse de Kapalı Maraş'a yönelik devam eden meydan okumaları gibi Kıbrıs sorunuyla ilgili son gelişmeler hakkında Merkel'e detaylı bilgi verme fırsatı bulduğu ifade edildi.

Almanya ve Kıbrıs'ın yakın, samimi ve eskimeyen dostlukla birbirine bağlı olduğunu söylediği belirtilen Anastasiadis ve Merkel'in temasları sürdürme konusunda mutabakat sağladığı bildirildi.

14/10/2021 20:07
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: nikos anastasiadis, haberkibris, kıbrıs, merkel, angela merkel, almanya,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.