Andrea Riseborough'nun tartışmalı Oscar adaylığı için karar verildi

Merakla beklenen Oscar’lar için adayların açıklanmasıyla geri sayım başladı.

ads ads ads ads
01/02/2023
NTV

ads
Andrea Riseborough'nun tartışmalı Oscar adaylığı için karar verildi

 İngiliz oyuncu Andrea Riseborough'un En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde aday gösterilmesi tartışma yaratmıştı. Konuyla ilgili soruşturma başlatan Akademi, oyuncunun adaylığını geri çekmeyeceğini açıkladı.

İNCELEME BAŞLATILDI

Akademi, geçtiğimiz cuma günü bir açıklama yaparak Andrea Riseborough’nun adaylığının incelemeye alınacağını ve adaylık konusunda bir kural ihlali belirlenirse bu adaylığın geri çekilebileceğini duyurdu.

ADAYLIĞI TARTIŞMA YARATTI

İngiliz aktris Andrea Riseborough’nun bağımsız film 'To Leslie' ile Oscar'da 'En İyi Kadın Oyuncu' dalında aday olması herkesi şaşırtmıştı.

Altın Küre, Critics Choice Awards gibi Oscar habercisi sayılan hiçbir ödülde adı geçmeyen ve pek de tanınmayan Riseborough'un bir anda Oscar Adayları listesinde görülmesi tartışma yaratmıştı.

Konuyla ilgili soruşturmayı tamamlayan Akademi, oyuncunun adaylığının geçerli olmaya devam edeceğini açıkladı. Akademi yaptığı açıklamada filmin adaylığını çekilmesini gerekli kılacak bir durum olmadığını belirtti.

Öte yandan bu yıl 'The Woman King' ile Viola Davis ve 'Till' filmiyle de Danielle Deadwyler'ın Oscar adaylığı almasına kesin gözüyle bakılıyordu. Rakiplerin güçlü olduğu kısa listeye bu iki siyah oyuncudan birinin kesin girmesi bekleniyordu. Ancak iki oyuncu da adaylık alamadı.

Bu konuyla ilgili sessiz kalan Gwyneth Paltrow, Kate Winslet, Mia Farrow, Susan Sarandon, Minnie Driver ve Edward Norton gibi yıldızlar, peş peşe ve şaşırtıcı şekilde sürekli Andrea Riseborough’yu öven paylaşımlar yapması da dikkat çekti.

01/02/2023 12:19
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Andrea Riseborough, Oscar, aday,
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.