Android Q Beta sürümü yayınlandı

ads ads ads ads
15/03/2019

ads
Android Q Beta sürümü yayınlandı

Google tarafından geliştirilen mobil işletim sisteminin yeni sürümü Android Q Beta yayınlandı. İşletim sistemi şimdilik sadece Pixel ailesi telefonlarda denenebilecek.

Google yaptığı açıklama ile yeni işletim sistemi sürümünün deneme çalışmalarının başladığını duyurdu. Şimdilik sadece Google'ın kendi telefon ailesi olan Pixel modellerinde kullanılabilecek olan Android Q, bir dizi yenilik ve güncelleme içeriyor.

Yeni işletim sistemi ile sunulan özelliklerin bazıları son kullanıcı tarafında pek görülmeyecek olsa da önemli güvenlik ve yamalar içeriyor. Özellikle gizlilik konusunda önemli adımlar atan Google, önceki Android sürümlerinde de yavaş yavaş görmeye başladığımız uygulamaların gizlilik ve eriştiği ayarları biraz daha kullanıcı kontrolüne bırakma anlayışını bu sürümde de devam ettiriyor.

Android Q'daki bir diğer önemli yenilik ise grafik arabiriminde olacak. Özellikle katlanabilir telefonların gelmesiyle beraber birden fazla pencere ve boyutta çalışabilme mantığı da bu yeni işletim sistemiyle beraber geliyor.

Şimdilik ismi belirsiz

Genelde işletim sistemlerine tatlı ve şekerleme isimleri veren Google, Android Q'da da muhtemelen bu geleneği bozmayacak. Ancak şimdilik yeni işletim sisteminin şekerleme isim karşılığı resmi olarak duyurulmadı. Örneğin Android 4.4 KitKat, Android 5.0 Lollipop ve Android 6.0 Marshmallow, Android 7.0 Marshmallow, Android 9.0 Oreo ve Android 9.0 Pie isimleriyle anılıyordu.

Eğer bir Pixel telefonunuz var ve Android Q Beta sürümünü denemek istiyorsanız Google'ın internet sayfasından Beta programına kayıt olabilirsiniz. Uyarıda bulunalım: Bu sürüm henüz Beta olduğundan muhtemelen kararlı bir şekilde çalışmayacaktır.

15/03/2019 17:43
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Android Q Beta sürümü yayınlandı, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.