Android'in geleceği işte böyle olacak!

ads ads ads ads
15/11/2016

ads
Android'in geleceği işte böyle olacak!

Google, popüler mobil işletim sistemi Android'in geleceği hakkında çok net bilgileri paylaştı.

Google, dünyanın dört bir yanında en çok tercih edilen mobil işletim sistemi olan Android'in gelecekte nasıl biçimleneceğine dair önemli detaylar paylaştı. Buna göre firma Android'in halihazırda oldukça parçalı olan çeşitli bölümleri daha akıcı bir hale getirerek daha bütüncül bir Android deneyimi oluşturmayı hedefliyor.

Android uyumluluk tanımı belgesinin en yeni versiyonunu yayınlayan firma, böylece bir anlamda Android üreticilerinin uyması gereken oyun kurallarını da güncellemiş oldu.

Firmanın ilk olarak hızlı şarj standartları açısından önemli bazı değişikliklere gitmesi söz konusu. USB-C'nin çok daha kolay ve uyumlu bir şarj sürecine yol açan yeni bir dönem başlatması düşünülürken, bunun yerine özellikle hızlı şarj etme açısından birçok sorun ortaya çıktı. Google, buradaki karışıklıkları önlemek ve oluşabilecek voltaj farkından dolayı donanımlara zarar gelmemesini sağlamak adına Qualcomm'un Quick Charge 3.0 gibi teknolojileri yerine standart USB-C'yi önerecek gibi duruyor.

"Android Extensions" adı verilen yeni yaklaşım da Android ekosistemindeki parçalı yapıyı düzeltmek için kullanılacak. Ars Technica'ya göre Google bunu Android Open Source Project'ten API'ları doğrudan çıkarmak için kullanabilir. Böylece uzun Android güncelleme süreçlerine gerek kalmadan Google Play hizmetleri güncellebilir.

Bir diğer yenilik başlığı ise çoklu pencere desteğiyle ilgili. Nougat'la birlikte etkili bir çoklu destek nihayet sunulsa da sorunlar halen bitmiş değil. Bu sıkıntıları ortadan kaldırmak ve uygulama geliştiricilerinin de işini kolaylaştırmak adına bütün cihazlarda standart bir çoklu pencere modu kullanılacak.

Ayrıca, Google bütün Android üreticilerinin bir tür arama engelleme özelliği sunmalarını talep ediyor. Bu özellik ayrıca kullanıcıların hangi aramaları engelleyeceklerini de yönetmelerini sağlayan bir aracı da içerecek. Birçok modelde bu özellik mevcut olsa da Google bütün Android cihazlarda bunun standart hale gelmesini istiyor. 

15/11/2016 18:50
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: google, android, telefon, işletim sistemi
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.