Ankara’da tarım alanında İşbirliği Mutabakat Zabtı imzalandı

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali Ankara’da temaslarda bulunuyor.

ads ads ads ads
10/04/2018

ads
Ankara’da tarım alanında İşbirliği Mutabakat Zabtı imzalandı

Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ile bir araya gelen Şahali, Türkiye Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile tarım alanında teknik, bilimsel ve ekonomik işbirliği mutabakat zabtına imza attı.
Görüşme öncesinde açıklamada bulunan Recep Akdağ, KKTC’nin ekonomik gelişmesi ve işbirliğinin önemine işaret ederek, KKTC halkı açısından çok kısa sürede büyük gelişmelere birlikte imza atılacağına olan inancını dile getirdi.

Bakan Şahali de, “Biz KKTC hükümeti olarak özelikle imzaladığımız hükümetlerarası anlaşmalar çerçevesinde yükümlülüklerimizi getirmek, ilişkilerimizi geliştirmek ve halkımızın refahını daha da yukarıya taşımak bakımından yoğun bir gayret içerisindeyiz” dedi.
Şahali Ankara temasları çerçevesinde Türkiye Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile de görüştü.
Şahali ve Fakıbaba görüşme sonrası TC ve KKTC Hükümetleri arasında Tarım alanında teknik, bilimsel ve ekonomik işbirliği mutabakat zaptına imza attı.

İmza töreninde konuşan TC Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, KKTC’nin tarımda daha güçlü olmasının Türkiye için önemine işaret etti.
Fakıbaba, iki ülke arasındaki tarımsal bağların nasıl güçlendirileceği, neler yapılması gerektiğini ve hangi çalışmaların yürütüleceğini detaylı olarak konuştuklarını belirtti.

Fakıbaba, “Kıbrıs’ı ülkemizin bir parçası olarak görüyoruz. Bugüne kadar birçok projeye ve ortak işbirliğine imza attık. Tarımsal alanda her türlü desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Anlaşma ile tarımsal işbirliğimiz daha da güçlenecektir.Anlaşmanın her iki ülke için hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

Bakan Şahali de, mutabakat zaptı ile iki ülke arasında karşılıklı yarara dayalı yardımlaşma ve işbirliğinin daha ileriye taşınmış olacağını söyledi.
Şahali, “Tarım toplumların topraklarına kök salması bakımından son derece önemli bir ekonomik faaliyettir. Artık tarım, ekonomi, bilim ve teknolojik gelişmelerle ele alınması gereken bir temel üretim alanıdır. Bu doğrultuda Türkiye çok önemli mesafeler kat etmiştir” dedi.

Şahali, KKTC ölçeğinde ileri adımları atabilmek, tarımsal potansiyeli geliştirirken Türkiye’nin deneyimi, teknik ve mali yardımlarından faydalanmanın da önemli olduğunu söyledi.

Bakan Şahali, “Umuyorum ki mutabakat zaptı her iki ülkenin ama özellikle gelişmekte olan kendi ülkemin müreffeh koşullarının başlangıcı anlamına gelir. Hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.

BRTK

10/04/2018 22:31
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ankara, tarım, haber
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.