Anlaştıkları kanıtlanırsa Mohamed 3-15 yıl arasında hapis cezası alır

Galatasaray'ın yıldız forveti Mostafa Mohamed, Mısır Milli Takımı ile Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele ederken, ülkesinde şaşkına çeviren bir olaya dahil olmuştu. Mısır'daki bir enstitüde eğitimini sürdüren Mustafa Muhammed'in, kendisi yerine başka birini sınava soktuğu iddia edildi.

ads ads ads ads
27/01/2022

ads
Anlaştıkları kanıtlanırsa Mohamed 3-15 yıl arasında hapis cezası alır

Galatasaraylı Mostafa Mohamed'in yerine başkasının Mısır'da sınava girmesinin faturası çok ağır olabilir...

Shabramant'ta yer alan bir kurumda ikinci yılında olan Mostafa Mohamed, gerçekleştirilen sınava giremedi. Mısırlı golcü kendisinin yerine arkadaşını gönderdi. Durumu fark eden güvenlik görevlileri, Mostafa Mohamed'in arkadaşını fark edince gözaltına aldı ve durum hakkında rapor hazırladı.

Al-Masry Al-Youm'un aktardığı haberde Mostafa Mohamed'in arkadaşı olayı kabul etti. Mısırlı golcünün arkadaşı, amacını Mostafa Mohamed'in akademik hayatına katkıda bulunmak için yaptığını açıkladı.

Mısırlı golcü hakkında soruşturma açıldığı, Milli Takım Afrika Kupası'ndan döndüğünde Galatasaray'ın futbolcusu hakkında işlem yapılacağı öğrenildi.

Mısırlı hukukçu Ihab Ramzy, Akşam Gazetesi'nin haberine göre "Mohamed ve arkadaşının anlaştığı kanıtlanırsa Mohamed, Mısır yasalarına göre 3 ila 15 yıl arasında hapis cezası alır. Burada büyük bir sahtekarlıktan bahsediyoruz. Telefon ve sosyal medya kayıtları incelenecek. Mohamed'in kartının o şahsın eline nasıl geçtiği de önemli." şeklinde konuştu.

Mısır Yükseköğretim Kurumu da olayın eğitimle ilgili yaptırımını açıkladı. Buna göre; sınava kendisi yerine başkasını sokan öğrencinin okulla ilişiği kesiliyor ve adli yargıya sevk ediliyor. Enstitünün eğitim yönetmeliği de öğrencinin ilişiğinin kesilmesine kadar varan bir ceza ön görüyor. Muhammed'in Afrika Kupası sonrası ülkesine dönmek yerine direkt olarak Türkiye'ye geçeceği iddia edildi. Böylece gözaltına alınmaktan kurtulmayı planladığı konuşuluyor.

TÜRKİYE'DE 2 SENE

Uzmanlar, sınava başkasının yerine girme konusunda TCK'da yasal bir düzenleme olmadığını, konunun belgede sahtecilik ve iftira suçları kapsamında değerlendirileceğini belirtiyor. Buna göre; kişi veya kişiler 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezası alıyor.

27/01/2022 10:07
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Mustafa Muhammed
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.