Apple, Gelir Artışı Elde Ettiği Üçüncü Çeyrek Sonuçlarını Açıkladı

Apple, 27 Haziran’da sona eren üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı. Şirket, bu süreçte önceki seneye göre yüzde 11 gelir artışı elde etti

ads ads ads ads
31/07/2020

ads
Apple, Gelir Artışı Elde Ettiği Üçüncü Çeyrek Sonuçlarını Açıkladı

Koronavirüs pandemisi sadece sağlık konusunda değil ekonomik olarak da dengelerin değişmesine neden oldu. Özellikle 2020’nin Şubat - Mayıs ayları arasında pek çok sektörün zarar etmesine neden olan pandemi; Netflix, Zoom gibi bazı şirketlerin de gücüne güç kattı. Apple, bugün 27 Haziran 2020’de sona eren yeni çeyrek sonuçlarını açıkladı. Şirketin 3 aylık gelirini içeren bu rapora göre, Apple’ın geliri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artarak 59,7 milyar dolara yükseldi. 

Apple’ın gelirinin yükselmesiyle birlikte şirketin hisseleri de büyük ölçüde arttı. Koronavirüs pandemisi sürecini başarılı geçiren şirketlerden biri olan Apple’ın hisseleri yüzde 18 artışla 2,58 dolara yükseldi. Bu noktada uluslararası satışların çeyrek gelirinin yüzde 60’ını oluşturduğu belirtildi.

Haziran çeyrek rekoru kırıldı

Apple’ın CEO’su Tim Cook, “Apple’ın Haziran çeyrek rekoru, hem ürünlerde hem servislerimizde hem de coğrafi segmentlerde çift haneli büyüme olarak gerçekleşti. Belirsiz zamanlarda, ürünlerimizin müşterilerimizin hayatında oynadığı önemli rol, Apple’ın yeniliğinin bir kanıtıdır.” dedi.

Apple’ın son çeyrekteki başarısına değinen şirketin CFO’su Luca Maestri ise bu çeyrekte elde ettikleri 16,3 milyar dolarlık nakit akışının Haziran çeyrek rekoru olduğunu bildirdi.

İLGİLİ HABER

Telegram, Apple’ın Haksız Rekabet Yaptığı Gerekçesiyle AB’ye Başvurdu

Apple Yönetim Kurulu, bu gelirle birlikte hisse senetlerini daha geniş bir yatırımcı kitlesi için erişilebilir kılmak istiyor. Bunun için bir stok bölünmesi onaylayan kurul, 24 Ağustos 2020 tarihinden itibaren her Apple hissedarının tutulan her bir hisse için 3 ek hisse alacağı açıklandı.

31/07/2020 21:45
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: apple, iphone, ipad,
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.