Apple Parler’ın App Store’a dönmesini onayladı

ads ads ads ads
20/04/2021

ads
Apple Parler’ın App Store’a dönmesini onayladı

Apple, Ocak ayında Trump'ın destekçileri tarafından tercih edilen uygulama Parler'ı kaldırmıştı. Sosyal medya ağının içeriği denetleme şeklindeki değişiklikleri yapmasını takiben App Store‘a geri dönmesine izin verilecek.

Muhafazakarlar ve aşırı sağcılar arasında popüler olan sosyal ağ Parler, Apple'ın sanal mağazasına geri dönüyor.

Çoğunlukla eski ABD başkan Donald Trump'ın destekçileri tarafından tercih edilen Parler, 6 Ocak'taki Kongre baskının ardından Amazon'un web sunucu hizmetini kesmesi sonucu çevrim dışı kalmıştı.

Parler'ın Apple'ın iOS App Store'una geri dönmesine izin verilecek.

Parler'ın değişiklikleri bekleniyor

Apple, Parler tarafından önerilen değişiklikleri onayladığını ve Parler bu düzeltmelerle güncellendikten sonra uygulamanın App Store'a geri dönmesini beklediğini açıkladı.

Apple , Parler uygulamasında şiddeti teşvik eden, çeşitli etnik grupları, ırkları ve dinleri karalayan, Nazizmi yücelten ve belirli insanlara karşı şiddet çağrısında bulunan gönderileri bulması nedeniyle uygulamayı ilk olarak platformundan kaldırmıştı.

Parler'ın yöneticisi Mark Meckler, o zamandan beri yasadışı konuşmayı daha iyi tespit edecek sistemleri devreye soktuğunu açıkladı.

Capitol isyanlarının ardından Parler'ı Google Play mağazasından da kaldıran Google, Parler'ın eski durumuna getirilebileceğini ancak bir taahhütte bulunulmadan durdurulabileceğini belirtti.

20/04/2021 11:37
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Apple Parler, App Store, google
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.