Apple, yeniden dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi oldu

ads ads ads ads
17/10/2021

ads
Apple, yeniden dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi oldu

Yapılan yeni bir araştırmaya göre akıllı telefon özelinde 2021'in 3. çeyreğindeki pazar payları açıklandı. İlk sırada Samsung yer alırken Apple ikinci, Xiaomi ise üçüncü oldu. Bir süredir yaşanan küresel çip krizi ise bu çeyrekte de etkisini gösterdi.

Araştırma firması Canalys, 2021'in üçüncü çeyreğinde gerçekleşen küresel akıllı telefon sevkiyatlarına dair raporunu yayınladı. Rapora göre dünya çapında akıllı telefon pazarındaki sevkiyat hacminin bu yılın 3. çeyreğinde yıllık bazda %6 geriledi.

Araştırmaya göre Samsung, bu yılın ikinci çeyreğinde %19 pazar payına sahipken üçüncü çeyrekte %23'e yükseldi ve liderlik tahtındaki yerini korumayı başardı.

Bu çeyrekte Apple, Xiaomi'nin önüne geçmeyi başladı. %14 pazar payı oranını yakalayan Xiaomi, %15 pazar payına sahip olan Apple'ın gerisinde kaldı.

Dördüncü ve beşinci sıraya bakıldığında ise %10'arlık pazar payları ile BBK Electronics'in iki alt şirketi Vivo ve Oppo yer aldı.

Canalys Baş Analisti Ben Stanton, akıllı telefon sektöründeki arz ve talep dengesinin 2022'den önce sağlanabileceğini düşünmediğini söyledi.

17/10/2021 17:00
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Apple, yeniden dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi oldu
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.