Apple yine zam yaptı: iPhone fiyatları uçtu!

Apple'ın yeni modellerini tanıtmasının ardından mevcut iPhone telefonlarının Türkiye fiyatları da artırıldı

ads ads ads ads
12/09/2018

ads
Apple yine zam yaptı: iPhone fiyatları uçtu!

Apple'ın bu akşam düzenlediği etkinlikle beraber yeni modellerini tanıtmasının ardından halen satışta olan iPhone modellerinin Türkiye fiyatlarına da zam geldi. iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr modellerinin tanıtılmasıyla beraber halen Türkiye'de de satılan iPhone 7 ve iPhone 8 modellerinin fiyatları arttı.

Yeni modelleri tanıtan Apple, ilginç bir uygulamaya imza atarak Türkiye'deki iPhone ve diğer Apple ürünlerinin fiyatlarını artırdı. Apple, Türkiye'de telefonlarına ve aksesuarlarına ortalama yüzde 25 zam yaptı. Geçtiğimiz aylarda ürünlerine yüzde 23'lük bir zam yapan firmanın bu adımı ile beraber ürünlerinin fiyatını son 2 ayda yüzde 50'den daha fazla artırmış oluyor.

İşte zamlı iPhone fiyatları

Apple'ın hayata geçirdiği yeni zam ile iPhone 8 64 GB telefonun fiyatı 5.199 TL'den 6.499 TL'ye çıktı. iPhone 8 Plus 64 GB depolama seçeneğine sahip modelin fiyatı ise 5899 TL'den 7499 TL'ye yükseldi. Yani iPhone 8 Plus fiyatı iPhone X'un önceki fiyatına denk geldi. iPhone X ise satıştan kaldırıldı. Daha önce satışta olan iPhone X'un yerini iPhone XS aliesinin modelleri alacak.

iPhone 6S ve iPhone SE modelleri de Türkiye'de satıştan kalkan diğer modeller arasında yer alıyor. iPhone 7 modelinin 32 GB sürümü fiyatı 4.199 TL'den 4.999 TL'ye, iPhone 7 Plus modelinin 32 GB sürümü ise 6.299 TL'ye yükseldi. Sadece iPhone değil diğer tüm Apple ürünlerine zam uygulandı. Alınan kararın gerekçesi bilinmiyor olsa da doların son haftalardaki yükselmesi ile beraber bu zam düzenlemesinin de yapıldığı düşünülüyor.

12/09/2018 23:14
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: iPhone fiyatları uçtu!, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.