Apple'dan Türkiye'ye zam!

ads ads ads ads
25/01/2018

ads
Apple'dan Türkiye'ye zam!

Apple, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu birkaç ülkede zam yaptı. Fiyat artışı Apple'ın App Store güncelleştirmesi için geliştiricilerine gönderdiği e-postada ortaya çıktı. Peki Apple hangi ürünlerine yüzde kaçlık zam yaptı?

Apple, 9to5Mac'te yer alan habere göre Türkiye'nin de dahil olduğu birkaç ülkede vergi değişikliği nedeniyle fiyatlara zam yaptı. Apple'dan uygulama geliştiricilerine gönderilen bir e-postada ortaya çıkan zamdan Ermenistan, Belarus, Suudi arabistan, BAE ve Türkiye etkilencek. Yapılan zam iPhone, iPad veya Mac gibi ürünler için geçerli değil. App Store'da satılan uygulamalara ve uygulama içi satışlara yönelik yüzde 18 zam yapıldı. Yani Türkiye'deki iOS kullanıcıları uygulamalar için yüzde 18 daha fazla ödeyecek.

Yeni politika yürürlüğe girdiğinde, Apple, Ermenistan ve Beyaz Rusya'dan yüzde 20, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde yüzde 5 ve Türkiye'den yüzde 18 oranında vergi alınacak. İsviçre'deki KDV kodunda bir değişiklik olması nedeniyle, yüzde 8'den yüzde 7.7 oranına bir düşüş gerçekleşti. 

Ayrıca, önümüzdeki hafta Çek Cumhuriyeti'nde otomatik yenilenebilir abonelikler hariç olmak üzere, uygulamalar ve uygulama içi satın alma fiyatları düşecek. Hindistan'da da aynı dönemde fiyatlarda bir düşüş görülebilir. Otomatik yenilenebilir abonelikler de değişikliğin bir parçası olarak yer alabilir. Ermenistan, Beyaz Rusya, Nijerya ve Türkiye'de fiyatlar artacak ancak otomatik yenilenebilir abonelik ücretleri aynı kalacak. 

Apple, e-postada, geliştiricilerin mevcut müşteriler için fiyatları korumak için abonelik fiyatlandırmasını istediğiniz zaman ayarlayabildiğini belirtiyor. 

Son olarak Apple, App Store gelirlerinin yeni vergi fiyatlarına göre ayarlanıp hesaplanacağını söyledi. Geliştiriciler, iTunes Connect'deki Uygulamalarım'ın Fiyatlandırma ve Kullanılabilirlik bölümünde yeni fiyatları kontrol edebilir.

25/01/2018 13:57
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: apple, türkiye
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.