Apple'ın yeni üretim üssü Çin yerine Hindistan oluyor

ads ads ads ads
24/01/2023

ads
Apple'ın yeni üretim üssü Çin yerine Hindistan oluyor

Teknoloji devi Apple, üretim odağını kademeli olarak Çin'den uzaklaştırıyor ve Hindistan, yeni üretim merkezi olmaya hazırlanıyor. Hindistan Ticaret Bakanı, Apple'ın daha fazla ürününü Hindistan'da üretmeyi planladığını ve tüm ürünlerinin yaklaşık yüzde 25'ini ülkede üretmeyi planladığını duyurdu.

Giz China'nın haberine göre iPhone ve diğer Apple ürünlerinin üretiminden sorumlu şirket Foxconn, bu geçişe hazırlık olarak Hindistan'ın Chennai kentindeki iş gücünü artırıyor.

Söz konusu adım Apple'ın Çin ile ABD arasındaki jeopolitik gerilimin ve koronavirüs pandemisi etrafındaki belirsizliklerin etkilerini en aza indirmek için üretim noktalarını çeşitlendirme stratejisinin bir parçası olarak geliyor.

Çin'de değişen nüfus dünyayı nasıl değiştirecek?

Reuters'e göre bazı analistler, ürünlerinin yüzde 25'ini Hindistan'da üretme hedefine 2025 yılına kadar ulaşılabileceğini tahmin ediyor. 

Apple'ın üretiminin bir kısmının Hindistan'da olması, Çin'de üretildiğinden daha fazla maliyete neden olabilir ve potansiyel olarak donanım kalitesini etkileyebilir. Ancak üretim üslerini çeşitlendirmenin faydaları bundan daha ağır basacağı tahmin ediliyor.

Apple, üretim stratejilerinde Çin'den uzaklaşıp, Hindistan'a doğru giderek daha büyük bir değişiklik yapıyor. Bu hamlenin önemli bir küresel ekonomik etkiye sahip olması bekleniyor.

Hareket, hem Hindistan hem de Çin için büyük bir ekonomik etkiyi temsil ediyor.

Apple'ın Hindistan'daki üretim kaymasının önümüzdeki beş yıl içinde yaklaşık beş ila altı milyar dolarlık doğrudan ekonomik faaliyet yaratacağı tahmin ediliyor. 

24/01/2023 08:59
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Apple, çin
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.