Ara Öğün Alternatifleri: En Sağlıklı 7 Atıştırmalık

Birçok insan ara öğünlerin kilo aldırdığını düşünüyor. Ancak ara öğün yapılmazsa daha çok acıkılıyor ve ana öğünlerde daha fazla yeme isteği duyuluyor. Ara öğünde en önemli nokta ise kalorisi az, besin değerleri yüksek doyurucu gıdalar tercih etmektir.

ads ads ads ads
17/05/2020

ads
Ara Öğün Alternatifleri: En Sağlıklı 7 Atıştırmalık

İşte en sağlıklı atıştırmalıklar...

ARMUT 

Bir orta boy armut ortalama 4 gram lif içerir. Üstelik armut yüksek su içeriğine sahip meyvelerden de biri. İçeriğindeki lif ve su oranı ile midede daha fazla yer kaplayan armut, uzun süre tok tutuyor. Böylece en sağlıklı atıştırmalıkların başında geliyor.

ELMA 

Elma, en yüksek lif oranına sahip meyvelerin başında geliyor. Ara öğünlerinizde elma yiyerek tokluk sürenizi arttırabilirsiniz. Uzmanlar elmayı sağlıklı yağlar ile birleştirerek tokluk süresini maksimuma çıkarabileceğinizi söylüyor. Elma yerken yanında 7-8 çiğ badem de tüketin. Etkisini göreceksiniz.

BÖĞÜRTLEN 

Bir fincan böğürtlen yaklaşık 8 gram lif içeriyor. Uzmanlar böğürtleni yoğurt ile beraber tüketmenizi öneriyor.

MUZ 

Kolay taşınabilir, leziz, yüksek lif içerikli, doyurucu bir atıştırmalık arıyorsanız önerimiz muz! Muz, harika bir ara öğün seçeneği olduğu kadar, kahvaltı için de oldukça idealdir. Bir dilim kepekli ekmeğin üzerine şekersiz fıstık ezmesi sürün, bir küçük boy muzu dilimleyin ve biraz da tarçın serpin. Leziz ve sağlıklı kahvaltınız hazır.

HAVUÇ 

Bir porsiyon havuç yaklaşık 50 kaloridir ve 4 gram lif içerir. Ayrıca şeker oranı düşük olmasına rağmen tatlıdırlar. Havuçları dilimleyin, çok az zeytinyağı gezdirin ve fırınlayın. İşte evde sağlıklı atıştırmalık hazırlamak bu kadar kolay!

AVOKADO 

Avokado, sağlıklı tekli doymamış yağlar ve büyük miktarda lif ile doludur. Bu da avokadoyu en sağlıklı meyvelerden biri yapıyor. Avokadoyu hem atıştırmalık hem de ana öğünlerinizde tüketebilirsiniz.

BRÜKSEL LAHANASI 

Boyutları sizi yanıltmasın, 1 bardak Brüksel lahanası 6 gram lif içerir. Brüksel lahanalarını ortadan 2'ye bölün, biraz zeytinyağ biraz da kimyon serpiştirin ve fırınlayın. Lezzetine bayılacaksınız.

17/05/2020 16:39
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Ara Öğün, Sağlıklı Atıştırmalık, kalori, beslenme
MANŞETLER

HK SAĞLIK

Sağlıkta 5 yıllık yeni yol haritası

HK SAĞLIK

Sağlık Bakanlığı'nın 2024-2028 yıllarını kapsayan Stratejik Planı yayımlandı. Planda; sağlıklı yaşam hakkının korunmasından, tedavi hizmetlerinin güçlendirilmesine, obezite ve bağımlılıkla mücadeleden, özel gereksinimli bireyler ve yaşlılara yönelik hizmetlere uzanan birçok başlık yer alıyor. 2022 itibarıyla 27 bin 762 olan aile hekimliği birimlerinin sayısının da 36 bin 383'e çıkartılması hedefleniyor.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.