Aralıklı oruç diyeti nedir? İşte aralıklı oruç diyeti hakkında merak edilenler

Yağmur Düşer'in sunduğu Yaşama Katkısı Olsun programının bu haftaki konuğu Diyetisyen Tünay Tuğcan.

ads ads ads ads
09/03/2023

ads
Aralıklı oruç diyeti nedir? İşte aralıklı oruç diyeti hakkında merak edilenler

Diyetisyen Tünay Tuğcan, Aralıklı Oruç diyetinin IF (Intermittent Fasting) diyet olarak adlandırıldığını ve diyet programa olmadığını söyledi.

Tünay Tuğcan,  aralıklı oruç diyetinin farklı besinlerin farklı saatlere göre düzenleme şekli olduğunu ve üç çeşit aralıklı oruç diyeti yapıldığını belirterek “Birincisi ve en yaygın olanı 16’ya 8 kuralıdır. 16 saat aç kalma kuralı vardır. 8 saatte programa uyma kuralı vardır. Metabolizmayı hızlandırma programı olarak geçiyor.

İkincisi Ye-Dur-Ye programı var. Haftanın 5 günü yine 16’ya 8 kurulalı uygulanır. Haftanın 2 gün farklı saatlerde ve farklı günlerde oruç tutuluyor. En son akşam yemeğinden diğer günün akşam yemeğine kadar tamamen aç kalınıyor.

Üçüncüsü ise 5-2 kuralıdır. Haftanın 5 günü yine normal 16’ya 8 kurulalı uygulanır. Haftanın herhangi bir iki günü düşük enerji kalori içeren bir diyet programı yapılıyor. 500- 600 kalorilik bir diyet içerir.” İfadelerini kullandı.

 

09/03/2023 10:26
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Yaşama Katkısı Olsun, IF, Intermittent Fasting, id diyeti, , yağmur düşer, Diyetisyen Tünay Tuğcan, tünay tuğcan, dyt, aralıklı oruç, diyet, beslenme, yaşam, sağlıklı yaşam
MANŞETLER

HK SAĞLIK

Sağlıkta 5 yıllık yeni yol haritası

HK SAĞLIK

Sağlık Bakanlığı'nın 2024-2028 yıllarını kapsayan Stratejik Planı yayımlandı. Planda; sağlıklı yaşam hakkının korunmasından, tedavi hizmetlerinin güçlendirilmesine, obezite ve bağımlılıkla mücadeleden, özel gereksinimli bireyler ve yaşlılara yönelik hizmetlere uzanan birçok başlık yer alıyor. 2022 itibarıyla 27 bin 762 olan aile hekimliği birimlerinin sayısının da 36 bin 383'e çıkartılması hedefleniyor.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.