Arda Güler, 17 yaş altında dünyanın en pahalı 4. oyuncusu

ads ads ads ads
27/06/2022

ads
Arda Güler, 17 yaş altında dünyanın en pahalı 4. oyuncusu

Dünyanın en büyük futbol portallarından Transfermarkt'a göre Fenerbahçe'nin genç yıldızı, 17 yaş altında 6 milyon Euro'luk piyasa değeriyle Gavi, Moukoko ve Angelo'nun ardından dünyanın en pahalı oyuncusu konumunda.

Fenerbahçe'nin göz bebeği Arda Güler, geride kalan sezonda müthiş bir çıkış yaptı. Henüz 16 yaşında A takımla ilk maçına çıkan genç yıldız, Fenerbahçe tarihinin ligde gol sevinci yaşayan en genç oyuncusu olmuştu. Arda'nın yükselişi, piyasa değerine de yansıdı. Dünyanın en büyük futbol portallarından biri olan Transfermarkt'ın verilerine göre 17 yaşındaki oyuncunun tahmini değeri 6 milyon Euro. Arda, bu rakamla birlikte 17 yaş ve altı oyuncular arasında dünyanın en pahalı 4. futbolcusu oldu! Listenin ilk sırasında 60 milyon Euro ile Barcelona ve İspanya Milli Takımı'nın yıldızı Gavi, ikinci sırada 15 milyon Euro ile Dortmund'un golcüsü Youssoufa Moukoko, üçüncü sırada ise 10 milyon Euro ile Santos'un harika çocuğu Angelo yer aldı.

Avusturya'da sahne alacak Arda, kalçasından geçirdiği operasyonun ardından geçen hafta idmanlara başlamıştı. Ancak genç oyuncu henüz hazır olmadığı için Tiran maçında oynamamıştı. 17 yaşındaki futbolcunun, Avusturya kampında oynanacak olan Partizan ve Mol Fehervar maçlarında ilk kez sahaya çıkacağı öğrenildi.

17 yaş altının en pahalı isimleri

Gavi Barcelona (17) 60 milyon Euro
Youssoufa Moukoko Dortmund (17) 15 milyon Euro
Angelo Gabriel Santos (17) 10 milyon Euro
ARDA GÜLER Fenerbahçe (17) 6 rnityon Euro
Roger Fernandes Braga (16) 4 milyon Euro
Noah Mbamba Club Brugge (17) 4 milyon Euro
Jamie Bynoe-Gittens Dortmund (17) 4 milyon Euro
Antonb Nu. Club Brugge (17) 2.5 milyon Euro

27/06/2022 11:11
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Arda Güler
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.