Arıklı: Daha sert tedbirler almalıyız

ads ads ads ads
19/03/2023

ads
Arıklı: Daha sert tedbirler almalıyız

YDP Genel Başkanı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı bugün Vadili’de örgütlerle bir araya geldiği toplantıda, bütçede çok daha sert tasarruf tedbirleri almaları gerektiğini söyledi.

YDP Basın Bürosu’nun açıklamasına göre, Arıklı bazı kesimlerin deprem fonuna para toplanmasını engellemek için sistematik bir kampanya yürüttüğünü söyleyerek bunun yanlış olduğunu ifade etti. 

Arıklı, “Rum kesiminin bile depremzedeler için 500 bin euro yardım yaptığı bir dönemde ülkedeki bazı kesimlerin Deprem Fonu’na karşı sistematik bir kampanya içinde olduklarını” belirtti. Arıklı, "Türkiye’nin yarası büyük. Bizim yapacağımız 1000 konteyner devede kulak bile değil. Ama dayanışmayı göstermesi açısından önemli. Kaldı ki Deprem Fonu’nda toplanacak paranın büyük kısmı okullar ve hastaneler için kullanılacak..." dedi.

Arıklı, Deprem Fonu’na toplanacak paranın çok büyük bir kısmının ülke ihtiyaçları için kullanılacağını, maaşlardan yapılacak kesintiler ve diğer kaynaklarla bu ihtiyaçların karşılanmasının mümkün olmadığını belirterek şunları söyledi:

-“En önemli tasarruf tedbiri ek mesailere ayrılan kaynak”

"Bütçede çok daha sert tasarruf tedbirleri almamız gerekecek. En önemli tasarruf tedbiri ek mesailere ayrılan kaynak. 2023 bütçesinde yaklaşık 700 milyon TL ek mesai için kaynak ayrıldı. Bu paranın yarısı ile 1500 gencimize istihdam sağlar vardiya sistemine geçeriz. Geri kalan yarısı ile de en az 10 okulumuzu yenileriz. Hükümet olarak bu konu üzerinde çalışıyoruz."

19/03/2023 16:08
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Arıklı: Daha sert tedbirler almalıyız
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.