Arıklı: Hassasiyetimiz dikkate alınırsa destek vereceğiz

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüşen Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı basına açıklama yaptı

ads ads ads ads
05/12/2020
HK

ads
Arıklı: Hassasiyetimiz dikkate alınırsa destek vereceğiz

Hükümet kurma çalışmaları kapsamında dün UBP, CTP ve HP genel başkanlarıyla görüşmelere başlayan ve bugün TDP ile DP genel başkanlarıyla görüşmelere devam eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, son olarak Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı’yı kabul ederek görüşmelerini tamamladı.

Görüşmenin ardından Erhan Arıklı basına konuştu.

Erhan Arıklı, görüşmede Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a YDP’nin görüşlerini açıkladıklarını ifade ederek, hassasiyetlerinin dikkate alınması durumunda hükümetin kurulmasına destek vereceklerini söyledi.

Erhan Arıklı ayrıca görüşmede hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili son deneme olduğunu Tatar’a söylediklerini ve görevin kısa sürede verilmesini istediklerini aktardı.

Hükümeti kuracak kişinin aynı zamanda ülkeyi seçime götürecek kişi olduğuna vurgu yapan Arıklı, “Anlaşılan geniş tabanlı hükümet olmayacak. Azınlık hükümeti de ortaya çıkabilir.  Bu nedenle hükümet, muhalefetle işbirliği yapacağı adımlar atmalı. Seçim yasasında düzenleme yapılmalı” dedi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın ilkelerinin önemli olduğuna dikkat çeken Arıklı, hükümet kurma çalışmalarında bu ilkelerin de göz ardı edilmemesi gerektiğini savundu.

05/12/2020 13:16
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.