Arıklı: İğreti koalisyona yama olmayız!

"Gönüldaşlarımıza diyorum ki, koalisyonu falan düşünmeyin. Yeni seçimlere hazırlanın..."

ads ads ads ads
14/01/2018

ads
Arıklı: İğreti koalisyona yama olmayız!

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı 7 Ocak 2018 seçimlerine katılan adaylara ve eşlerine bir yemek verdi. Yemekte konuşan Erhan Arıklı; “Harika bir ekip olduk. Muazzam bir çalışma yaptık. Koca seçim çalışmasını 350-400 bin lira gibi mütevazı bir bütçe ile ama sizin ve gönüldaşlarımızın fedakârca çalışmaları neticesinde, başarı ile sonuçlandırdık.

Aldığımız 2 Milletvekilinin özgül ağırlığının farkındayız. Hiç kimse YDP nin iğreti bir koalisyona girip yama olacağını zannetmesin. Bizler bir iki koltuğa tav olacak bir parti değiliz. Halk ile yapmış olduğumuz bir toplum sözleşmemiz var. Halka verdiğimiz sözler var. Bizi başka partilerle karıştırmasınlar.

Bu sebeple mümkünse bizim dışımızda bir koalisyon kursunlar. Bizimle koalisyon kurmaya niyetlenenler bilsinler ki, bir seçim hükümeti olursa fazla bir problem olmaz. Ama kurulacak olan hükümet, bir icraat hükümeti olacaksa Milletvekili sayısının önemi yok. Oturur eşit ortaklar olarak konuşuruz” dedi.

Arıklı geçtiğimiz Pazar günü oyunu kullandıktan hemen sonra verdiği demeçte bugünkü aritmetiğin çıkacağını, bu aritmetikten bir icraat hükümeti çıkmayacağını ve haziran ayında yeniden sandığa gidilebileceğini söylediğini, bu öngörüyü bilerek yaptığını ifade ederek; “Erken bir seçim kaçınılmaz. Seçimler bu yılın haziran veya sonbaharında yapılabilir. Bu sebeple gönüldaşlarımıza diyorum ki, koalisyonu falan düşünmeyin. Yeni seçimlere hazırlanın. Biz pazartesinden itibaren bir ay içinde ilçe kurultaylarımızı yapıp ardından 24 Şubat tarihinde olağanüstü kurultayımızı gerçekleştireceğiz. Evet, pazartesi gününden itibaren tekrar yollara düşüyoruz. Haydi herkese kolay gelsin” dedi.

14/01/2018 16:26
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: erhan arıklı, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.