Arıklı: Polisin eğitime ihtiyacı var

ads ads ads ads
16/04/2019

ads
Arıklı: Polisin eğitime ihtiyacı var

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda ilk güncel konuşmayı YDP Milletvekili Erhan Arıklı, üniversiteler konusunda yaptı.

Arıklı, elektrik konusunda dün yaptığı konuşmanın TAK tarafından “yanlış aktarıldığını” savunarak, özetlerken anlamın değiştirilmemesini istedi.

YDP Milletvekili Bertan Zaroğlu ile polis arasında dün bir olay yaşandığını da aktaran Arıklı, polisin eğitime ihtiyacı olduğunu, vatandaşa bilgi vermesi gerektiğini, sorumlu mevkide olanların açıklamalarına da dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

Bu sırada bazı milletvekilleri ile Arıklı arasında sözlü tartışma yaşandı. Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay yaşanan tartışmalar üzerine dokunulmazlıkla ilgili yasa maddesini okudu.

Uluçay, milletvekillerinin dokunulmazlığının sadece yasama dokunulmazlığını kapsadığını  hatırlatarak, vekillerin örnek davranışlar sergilemesi gerektiğini belirtti.

Daha sonra konuşmasına devam eden Arıklı, üniversitelerin kritik durumda olduğunu, öğrenci sayısının giderek düştüğünü, bunun bir devlet sorunu olduğunu kaydetti.

Öğrencilerin, ulaşım, konaklama ve hayat pahalılığını adaya gelmekten vazgeçme nedeni olarak gösterdiğini belirten Arıklı, bu alanlarda adım atılması ayrıca üniversitelerin kalitesinin artırılması gerektiğini ifade etti.

Arıklı, bilişim suçlarına yönelik Türkiye’ye benzer bir yasa çıkarılmasını istedi.

16/04/2019 13:40
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: erhan arıklı
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.