Arıklı: Yeni bir 19 Mayıs ruhuna ihtiyacımız var

Arıklı, 19 Mayıs’ın, yok edilmek ve geldiği Asya steplerine sürülmek istenen bir milletin tarihe yeniden tutunmak için giriştiği millî mücadelesinin başlangıç noktası olduğunu kaydetti.

ads ads ads ads
18/05/2019

ads
Arıklı: Yeni bir 19 Mayıs ruhuna ihtiyacımız var

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, 19 Mayıs’ın, yok edilmek ve geldiği Asya steplerine sürülmek istenen bir milletin tarihe yeniden tutunmak için giriştiği millî mücadelesinin başlangıç noktası olduğunu kaydetti.

Arıklı, “Gerek Türkiye’de, gerekse KKTC’de üzerimize oynanmak isteyen oyunları defetmek için yeni bir 19 Mayıs ruhuna ihtiyacımız olduğu açıktır. Ulu Önder Atatürk’ü ve onun dava arkadaşlarını bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, Gençlik ve Spor Bayramımızı içtenlikle kutluyoruz” dedi.

Erhan Arıklı, yayınladığı 19 Mayıs mesajında, Türk ulusunun 5 bin yıllık tarihinin böylesi çıkışlarla ve o çıkışları sağlayan kahramanlarla dolu olduğunu belirterek, Türk milletinin tarihe kök saldığını ve uğradığı her badireden sonra kendi küllerinden yeniden doğduğunu vurguladı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk milletinin 20.yüzyıl içinden çıkardığı, dünyanın da örnek alıp ve saygı duyduğu en büyük kahraman olduğunu ifade eden Arıklı, 19 Mayıs 1919 Gençlik ve Spor Bayramı’nın, onun milletine ve özellikle milletin gençliğine duyduğu inancı sembolize ettiğini belirtti.

“21. yüzyılda da onun ideallerine, inanç ve kararlılığına, fikirlerine daha çok ihtiyacımız var.” ifadelerini kullanan Arıklı, milli birlik ve beraberliğin ancak Atatürk’ü anlayarak ve onun ideallerini yaşayıp, yaşatarak sağlanabileceğini kaydetti.

BAF TÜRK BİRLİĞİ

Baf Türk Birliği Başkanı Cenk Dökmen, tarihin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919′un 100.yıl dönümüne ulaşmanın coşku ve heyecanının yaşandığını belirtti.

Dökmen, yayınladığı 19 Mayıs mesajında “Ülkemizin çalışkan, vatanını, milletini seven, bayrağımıza sahip çıkan, gururla dalgalandıran gençlerimizin her koşulda geçmişte, olduğu gibi bugün ve yarın da yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün "Milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkamda kalmayacak." sözlerinin bugünün anlamını en iyi anlatacak sözler olduğunu belirten Dökmen, Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

AKDENİZ ÖĞRENCİ BİRLİĞİ

Akdeniz Öğrenci Birliği (AKÖB) Başkanı Abdurrahman Arıkan, 19 Mayıs 1919'daki inanç ve birliğin geleceğe tutulan feneri olduğunu belirtti.

Arıkan, yayınladığı 19 Mayıs mesajında, “19 Mayıs’ın önemini Türk gençliği için bir kez daha hatırlatır ve kutlarım. Başta ülkemizin kurtulması için canlarını ortaya koyarak şehit olan aziz ve asil askerlerimiz olmak üzere tüm gazilerimizi de bir kez daha dua, rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun” ifadelerini kullandı.

18/05/2019 16:18
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: erhan arıklı, haber, kıbrıs, -
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.