Aşağı Maraş” bölgesinde bulunan “Agias Paraskevis” kilisesinin durumunun kötü olduğu ifade edildi

ads ads ads ads
29/09/2022

ads
Aşağı Maraş” bölgesinde bulunan “Agias Paraskevis” kilisesinin durumunun kötü olduğu ifade edildi

Rum basınında bugün yer alan bir haberde, “Aşağı Maraş” bölgesinde bulunan “Agias Paraskevis” kilisesinin kötü durumda olduğu ifade edildi.

Politis gazetesi Kıbrıs Rum Haber Ajansında yer alan haber ve Başpapaz Avgustinu Karra’nın açıklamalarına dayanarak, kilisenin durumunun kötü olduğunu ve komple tadilata ve bakıma ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Açıklamasında, bunun kapalı bölge Maraş’taki belki de en eski kilise yapılarından biri olduğunu ifade eden Karras, kilisenin ilk kez 2015 yılında temizlendiğini söyledi.

Kilisenin zamanla tahrip olduğunu ve çatısının çöktüğünü ifade eden Karras, “Konstantiya-Ammohostu Metropoliti” Vasilios’un ricasıyla, İki Toplumlu Kültürel Miras Teknik Komitesinin alanı ziyaret ettiğini, kilisenin içinin ve çevresinin temizlendiğini, etrafının çitle çevrildiğini, anıtın değerlendirmesinin yapıldığını ve alanın restore edilmesiyle ilgili çalışma yapıldığını ifade etti.

Şu an kilisedeki çalışmaların başlayacağı aşamada olduklarını ifade eden Karras, kilisedeki bakım çalışmalarıyla ilgili paranın bir kısmının İki Toplumlu Kültürel Miras Komitesinden bulunacağını, bir kısmını da kendi aralarında toplayacaklarını sözlerine ekledi.

29/09/2022 12:23
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Agias Paraskevis, kilise, durumu, , maraş
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.