Asyalı kadına asitli saldırı

ads ads ads ads
10/04/2020

ads
Asyalı kadına asitli saldırı

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınında merkez üssü haline grelen Amerika Birleşik Devletleri´nin New York kentindeki Brooklyn bölgesinde, Asyalı bir kadına kimliği bilinmeyen bir kişi, asitli saldırıda bulundu.

Brooklyn bölgesinde yaşayan Asyalı bir kadın, çöp atmak için çıktığı evinin önünde kimliği bilinmeyen bir adam tarafından asitli saldırıya uğradı.

Çin´in Vuhan kentinden tüm dünyaya yayılan, koronavirüs (Covid-19) vakalarının en çok görüldüğü ABD´de, bu tip ırkçı saldırılarda artış meydana geldiği ifade edildi.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, Asyalı kadının akşam saatlerinde çöp atmak için çıktığı evinin önünde kimliği bilinmeyen bir adamın kendisine arkadan yaklaşıp kafasından aşağıya asit döktüğü ve hızlıca kaçtığı görüldü.

Amerika Birleşik Devletleri, şu ana kadar koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri oldu.

Şu ana kadar 460 binden fazla vakanın tespit edildiği ABD, dünyada en çok vaka görülen ülke olurken, 16 binden fazla can kaybıyla İtalya'dan sonra en çok ölümün görüldüğü yer oldu.

Koronavirüs salgınıyla birlikte, Asyalılara yönelik ırkçılığın da arttığı ülkede, Başkan Donald Trump'ın koronavirüsü 'Çin virüsü' olarak tanımlaması tartışmalara neden olmuş ve ırkçılığı körüklediği yönünde eleştiriler almıştı.

 

10/04/2020 13:05
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Asyalı kadına asitli saldırı, Korona virüs, korona virüs Kıbrıs, kktc korona virüs, dünya korona virüs, haberkibris, haber, Kıbrıs haber, haber Kıbrıs, kktc, Kıbrıs haber son dakika, korona virüste durum ne, korona virüs hangi ülkelere bulaştı,
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.