Ataoğlu Çevre Temizliği Farkındalık etkinliğine katıldı

ads ads ads ads
07/09/2017

ads
Ataoğlu Çevre Temizliği Farkındalık etkinliğine katıldı

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bugün Lefke’de Bakanlık tarafından düzenlenen ‘Çevre Temizliği Farkındalık’ etkinliğine katıldı.

Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan ‘Çevre Temizliği Farkındalık’ etkinlikleri devam ediyor.

Bu çerçevede Gemikonağı’ndaki Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) yolu bölgesinde çevre temizliği yapıldı.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Bakanlık bürokratları, Lefke Kaymakamı Halil Çorba, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Lefke Avrupa Üniversitesi ve Lefke bölgesi sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşların katıldığı etkinlikte, çöpler toplandı ve Çevre Koruma Dairesi yetkilileri tarafından bölgeye uyarıcı levhalar asıldı.

Etkinlikle ilgili olarak BRT’ye açıklamada bulunan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, her Perşembe ülkenin değişik noktalarında eşzamanlı olarak çevre temizliği etkinlikleri düzenlediklerini belirterek, amaçlarının çevre temizliği konusunda farkındalık yaratmak olduğuna vurgu yaptı.

Ataoğlu, başlattıkları bu etkinliklerin örnek olmasını ve ülke geneline yayılmasını dileyerek, çevre konusunda herkesin aynı duyarlılık ve bilinçle hareket etmesine vesile olmak istediklerini kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptıkları çalışmalar kapsamında müfredata çevre dersi eklendiğini ve ilkokullara 3 gözlü ayrıştırıcı çöp bidonları yerleştirildiğini anımsatan Ataoğlu, öğrencilere yönelik bu çalışmaların süreç içersindeki faydalarını gördüklerini söyledi.
Ataoğlu, Çevre Dairesi tarafından kart verilecek olan çevre gönüllülerinin yapacağı ve ALO 123’e yapılacak ihbarların

değerlendirileceğini ifade ederek, bu konuda caydırıcı olmak için ceza konusunun gündemde olduğunu, ancak herkesin aynı duyarlılığı göstermesi halinde buna gerek kalmayacağına dikkati çekti.

07/09/2017 12:52
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS:
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.