Atilla Taş için yeni karar!

FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin 29 sanıklı davada cezaevinden bir süre önce tahliye edilen aralarında şarkıcı Atilla Taş, Davut Aydın ve Murat Aksoy’un da olduğu 6 tutuksuz sanık için davalardan vareste tutulmasına karar verilirken, diğer tutuklu sanıkların ise tahliye talepleri reddedildi. Duruşma 6 Şubat'a ertelendi.

ads ads ads ads
05/12/2017

ads
Atilla Taş için yeni karar!

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde iki gün süren duruşmada 20 tutuklu sanık cezaevinden getirildi. Aralarında şarkıcı Atilla Taş ve gazeteci Murat Aksoy’un da bulunduğu tutuksuz 6 sanık da duruşmada hazır bulundu. Duruşmanın dün görülen celsesinde tanıklar dinlendi. Bugünkü celsede ise, sanık ve avukatlarının talepleri alındı. Avukatlar tutuklu sanıkların 17 aydır tutuklu kaldıklarına dikkat çekerek, tahliye edilmeleri yönünde taleplerde bulundu. Mahkeme heyeti, verdiği ara kararında tutuklu sanıkların, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren delillerin bulunduğu gerekçesiyle, bu hallerinin devamına hükmederek duruşmayı 6 Şubat’a erteledi.

İDDİANAMEDEN

İddianamede, sanıkların FETÖ’nün talimatının ardından Bank Asya’da hesap açtıkları veya var olan hesaba yüklü miktarda para yatırdıkları, bazılarının ByLock kullancısı olduğu, bazılarının ise FETÖ’nün üst düzey isimleri ile telefon irtibatının bulunduğu iddia edildi. İddianamede, sanıkların ayrıca 17/25 Aralık sürecinin ardından FETÖ’ye yönelik yapılan operasyonlara karşı durdukları ve örgüte destek çıktıkları ileri sürüldü. Bazı sanıkların sosyal medya ve gazete haberlerinde ya da köşe yazılarında örgüt lehine algı oluşutrmaya çalıştıkları iddiasına yer verildi. İlk hazırlanan iddianamede tüm şüpheliler hakkında, “Silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan 15’er yıla kadar hapis cezası istenirken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan tarafından hazırlanan yeni iddianamede ise medya yapılanması davasından tahliye edilen ancak darbe soruşturmasından tutuklanan şüpheliler Atilla Taş, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Abdullah Kılıç, Oğuz Usluer , Hüseyin Aydın, Murat Aksoy, Mustafa Erkan, Seyit Kılıç, Yetkin Yıldız ve Ali Akkuş’un yer aldığı 13 kişi hakkında, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” ve “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlarından 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

DHA

05/12/2017 20:04
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Atilla Taş
MANŞETLER

HK MAGAZİN

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.