Atlantis çocukları

ads ads ads ads
21/05/2016

ads

Perihan Şahin Bal Perihan Şahin Bal


 Su...candır...hayattır...su olmazsa, hiçbir canlı olmaz ...hatta son zamanlarda bazı bilim adamları, suyun dördüncü canlı olduğunu iddia ediyorlar.



Suyu içeriz…suyla temizlenir su ile temizleriz dünyamızı...Bitkiler, hayvanlar su varsa vardır…..büyük savaşlar dünya krizleri, su için olmuştur, olacaktır...yerleşim yerleri ilk çağlardan beri hep su kıyılarında toplanmıştır …



Suyun tüm canlılar üzerinde rahatlatıcı, sakinleştirici ,dinlendirici özelliği olduğunu hepimiz biliyoruz…yorgun eve döndüğümüz de yada sinirlerimiz gergin olduğunda alınan bir duşun ne kadar ruh ve fiziksel halimizi değiştirdiğine hepimiz şahit olmuşuzdur.



Otizmli çocukların eğitiminde de su ile (hidro terapinin) eğitimin önemi çok yüksektir...daha çok algıya yönelik derslerden önce hidro terapi derslerinin verilmesi, otizmli çocuğun algılamasını ve öğrenme isteğini arttırmaktadır. Araştırmalara göre hidroterapiye katılan çocukların;



Eğitim motivasyonunun arttığı,



Özgüvenlerinin geliştiği



Komutlara daha iyi yanıt verdikleri



Öğrenmeye daha istekli oldukları,



Algılama oranının yükseldiği,



Fiziksel gelişimlerine olumlu etkilediği görülmüştür.

Nerdeyse bütün otizmli çocuklar suyu ve yüzmeyi çok severler. Hatta bir çoğu doğuştan yüzmeye yatkındır….Otizmli çocuklar olimpik yarışlarda da yüzme müsabakalarında ciddi başarılar sağlamıştır. Otizmlilerin eğitimine olumlu etki sağlayan hidro terapi dersleri MEB müfredatına konulmalı ve tüm özel çocukların eğitim aldıkları okullarda kapalı ve açık yüzme havuzlarının sağlanması çocuklara yarar getirecektir.



Normal insan suya daldığındaki yüz şekli tedirgin bir ifade taşırken, Otizmli birinin su içindeki yüz ifadesi gayet relaks ve mutludur. Buna İzmir urla da otizmli çocuklarla yaz kampında bulunduğum sırada da tanık oldum…..Dünya da hızla artan otizmli çocuklar üzerinde yapılan araştırmalarda otizmli çocukların suyu çok sevdiği sonucuna ulaşıldığı için yağmur adamlar denildiği gibi bu çocuklara ‘’Atlantis Çocuklar ‘’ da denilmektedir.



Su tıpta terapi olarak ta kullanılmaktadır…..suyun sesi kulağa hoş gelip dinlendirici özelliği bulunmaktadır….suyu hayal etmek bile beyne hoş gelir, dinlendirir… suyun görüntüsü de bizi rahatlatır...sırf bu yüzden canımız sıkkın olduğunda deniz yada göl kıyısına gideriz… tensel teması da fizyolojimize çok iyi gelir...



Tedavi olarak ta su çok etkilidir….çoğu fiziksel rahatsızlığı olan hastalara doktorlar sıcak ve şifalı suları tavsiye ederler.

Dünya da tıbbın doğduğu yer kabul edilen İzmir- Bergama da o çağlarda ruhsal hastaları su sesi ile tedavi ettiklerini biliyor muydunuz? İyileşebilecek olanlar hastalar tespit edilir ve onlar üzerinde tedavi süreci önce şifalı sularla temizlenerek başlar, iyileşme amacıyla tanrıya dua edilip adak adandıktan sonra uykuya yatılır, görülen rüyanın yorumlanması ve telkin yoluyla su sesi ve kuş sesi ile tedavi uygulanırdı.

21/05/2016 14:21
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: perihan bal
MANŞETLER

HK Perihan Şahin Bal

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.