Audi ve HUAWEI güçlerini birleştiriyor

ads ads ads ads
15/10/2018

ads
Audi ve HUAWEI güçlerini birleştiriyor

HUAWEI ve Audi, Şangay’da gerçekleştirilen HUAWEI CONNECT 2018'de yeni Audi Q7 modelini de içeren akıllı bağlantılı araçlar (ICV) alanında iş birliği planlarını açıkladılar.

Audi Çin Ar-Ge Genel Başkan Yardımcısı Saad Metz, Alman otomobil üreticisinin planlarını, “Yüksek otomasyonlu sürüş fonksiyonlarının ve geleceğe yönelik araç-altyapı iletişiminin ortak gelişimini değerlendirdik. Audi, yüksek otomatize sürüş alanında teknoloji liderlerinden biri olmak için dünya çapında kendini kanıtladı. Gelecekte HUAWEI ile olan ortaklığı yoğunlaştırmak için sabırsızlanıyoruz çünkü şirketlerimiz arasında daha yakın bir iş birliğinin her iki taraf için de önemli faydalar sağlayacağına inanıyoruz”. şeklinde açıkladı.

HUAWEI'nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Strateji Pazarlama Direktörü William Xu da yaptığı açıklamada, “Otomobiller daha akıllı hale geldikçe, otomatik sürüşe öncülük etmek için dünyanın en başarılı premium otomobil markalarından biri olan Audi ile önde gelen BT teknolojilerimizden yararlanıyoruz. Tüketiciler çok yakında daha güvenli, rahat, kullanışlı ve akıllı otonom sürüş özelliğinin keyfini çıkartacaklar” ifadelerini kulandı.

HUAWEI’nin Mobil Veri Merkezi (MDC), kentsel otomatik sürüş ortamları için Audi Q7'ye entegre edildi. Otomobilin çalışır durumdaki bir prototipi HUAWEI CONNECT 2018’de tanıtıldı.

10 Temmuz 2018'de HUAWEI ve Audi, akıllı bağlantılı araçların birlikte geliştirilmesi için Berlin'de stratejik iş birliği konusunda bir mutabakat imzalamışlardı. Ortaya çıkan prototip otomobil ile bu önemli iş birliği, stratejik olarak da ileri bir boyuta taşınmış oldu.

15/10/2018 10:02
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: audi, huawei
MANŞETLER

HK OTOMOBİL

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.