Audi'nin yeni elektrikli sedanı E-Tron GT tanıtıldı!

Alman otomobil üreticisi Audi, elektrikli modellerine bir yenisini ekledi. Audi, elektrikli sedan modeli e-tron GT'yi tanıttı.

ads ads ads ads
10/02/2021

ads
Audi'nin yeni elektrikli sedanı E-Tron GT tanıtıldı!

Alman devi elektrikli modellerinin sayısını arttırmaya devam ediyor. Audi son olarak elektrikli sedan modeli E-tron Gt ve onun yüksek performanslı RS modelini tanıttı.

Yeni e-tron GT tıpkı Porsche Taycan gibi dört kapılı bir coupe gövdeye sahip. Porsche tarafından dizeyn edilen platform üzerinde yükselen aracın altyapısı büyük oranda Taycan ile benzer.

Araç standart ve RS olmak üzere iki versiyonla satışa sunulacak. RS versiyonun markanın şimdiye kadar ürettiği en güçlü seri üretim  modeli olduğu söyleniyor.

Aracın bünyesinde 93.4 kWh'lık bir batarya ve  800 volt'luk bir elektrik altyapısı söz konusu. Audi, aracın bataryasının yüzde 5'ten yüzde 80 doluluk oranına hızlı şarj ile sadece 23 dakikada ulaşabildiğini belirtiyor.

Aracın iki aksında da birer elektrik motoru bulunuyor. Bu motorlar sayesinde E-Tron GT'nin standart versiyonu 476 beygir güç ile 630 Nm tork üretiyor. Aracın RS versiyonu ise 598 beygir güç ile 830 Nm tork gibi değerlere ulaşıyor. 

Araçta 'overboost' denilen 'ani yüksek güç' olarak tabir edilen özellik sayesinde versiyonların beygir güçleri 525 ve 640'a ulaşıyor. 

Aracın standart versiyonun 0'dan 100'e hızlanması 3.9 saniye sürüyor. RS versiyonda ise bu süre sadece 3.1 saniye ve aracın maksimum hızı 248 km/s.

Audi, E-Tron GT’nin tam şarjla 488 km’den fazla menzile sahip olması gerektiğini belirtiyor, ancak bu değerler Avrupa WLTP test standardına göre veriliyor.

FONKSİYONEL BİR İÇ MEKAN

E-Tron GT'nin içinde diğer Audi modellerinde görmeye alıştığımız orta kısımdaki iki ekran yerine klima bölümü daha küçük tutulmuş. Sürücünün önünde 12.3 dokunmatik ekrana yer verilirken orta kolsolda 8.6 inçlik bilgi eğlence sistemini konumlandırılmış.

2021 Audi e-tron GT'nin Avrupa'daki başlangıç fiyatı 99.800 euro olarak açıklandı. RS e-tron GT ise 138.200 eurodan başlıyor. 

10/02/2021 12:29
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Audi, E-Tron GT
MANŞETLER

HK OTOMOBİL

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.