Av. Hasan Esendağlı: İnsanlar hükümetin açıkladığı pakete güvenmenin bedelini mi ödeyecekler?

Hasan Esendağlı'dan ekonomik pakete eleştiri

ads ads ads ads
31/03/2020
HK

"Açıklanan ekonomik tedbirler böyle sürprizli değişmeye devam edecek mi?"

ads
Av. Hasan Esendağlı:  İnsanlar hükümetin açıkladığı pakete güvenmenin bedelini mi ödeyecekler?

Barolar Birliği Başkanı Av. Hasan Esendağlı "ekonomik belirsizliklerin, insanları evde tutmayı zorlaştırdığını" kaydetti.

Esendağlı sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

Bu olmadı..
Ekonomiden önce sağlığa odaklanalım. Evet bu doğru ama, ekonomik konularda belirsizlik, standartsızlık ve karmaşa yaratırsanız, insanları evde tutmak zorlaşacaktır. Bunu da görmezden gelmemek gerek.

Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan ekonomik tedbirler paketinin 16. Maddesinde faaliyeti durdurulan işletmelerin keşide ettikleri çeklerin takasa gönderilmemesine ilişkin uygulamanın uzatılacağı açıkça ifade edilmişti. Bu işletmeler, Bakanlar Kurulunun bu açıklamasına göre pozisyon aldılar, kendilerini ayarladılar. Halbuki dün, bankalarda bu işletmelerin çeklerinin işlem gördüğüne ilişkin yoğun şikayet aldık.
Başbakanın dün akşamki açıklamasından anlıyoruz ki, hükümet bu tedbirden vazgeçti. Onun yerine çeke 30 gün öteleme ve kredi sağlama gibi bir yöntemden bahsediliyor.

Tamam ama, insanlar hazırlıksız yakalandı buna. Şimdi hükümetin açıkladığı pakete güvenmenin bedelini mi ödeyecekler? Bu şekilde apar topar takasa gönderilen çeklerin karşılığı ödenebilecek mi? Bunun piyasaya bir faydası olacak mı? Açıklanan ekonomik tedbirler böyle sürprizli değişmeye devam edecek mi?

31/03/2020 11:10
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: hasan esendağlı, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.