''Avrupa Kıbrıslı Öğrenciler Derneği'' kuruldu

Kuzey Kıbrıs'ta yaşayan ve Avrupa'da eğitim gören öğrencilerin girişimiyle “Avrupa Kıbrıslı Öğrenciler Derneği (European Union of Cypriot Students)” kuruldu.

ads ads ads ads
05/08/2021

ads
''Avrupa Kıbrıslı Öğrenciler Derneği'' kuruldu

Kuzey Kıbrıs'ta yaşayan ve Avrupa'da eğitim gören öğrencilerin girişimiyle “Avrupa Kıbrıslı Öğrenciler Derneği (European Union of Cypriot Students)” kuruldu. Bir gençlik girişimi olan Avrupa Kıbrıslı Öğrenciler Derneği, Avrupa’da eğitim gören veya eğitim almayı planlayan öğrencilere yol göstermeyi ve bununla birlikte Kıbrıs kültürü ve değerlerinin Avrupa’daki devamlılığını sağlamayı amaçlıyor.

Temelleri dört Kıbrıslı genç tarafından atılan Avrupa Kıbrıslı Öğrenciler Derneği, 7 kişilik yönetim kuruluyla hizmet veriyor. Birliğin başlıca vizyonunun; “AB ülkeleri arasında köprü görevi görmek, gençlerin süregelen bir iletişim içerisinde kalmasını kolaylaştırmak, çoğunlukla ihtiyaç duyulan destek mekanizmasını oluşturmada önemli bir rol oynamak” olduğu belirtildi. Kuzey Kıbrıs'ta yaşayan ve Avrupa'da öğrenim gören öğrencilerin girişimiyle ortaya çıkan birliğin yetkilileri, iki toplumlu bir dernek olduklarını ve adanın her iki tarafından kendilerine katılmak isteyen herkesi memnuniyetle karşılayacaklarını duyurdu.

Bunun yanı sıra birliğin, AB ülkeleri arasında köprü görevi göreceği, gençlerin hem süregelen bir iletişim içerisinde olmasını kolaylaştıracağı, hem de öğrencilerin ihtiyacı olan destek mekanizmasını oluşturmada önemli bir rol oynayacağı da ifade edildi. Birlik açıklamasında, “Kıbrıslı genç bireylerin AB’de bulunan eğitim olanaklarını değerlendirebilmesi için doğru bilgiye erişimlerini sağlayan ve yardımlaşma esasında ilerleyen bir topluluk kurmak bu noktada birincil hedefimizdir” denildi.

Yönetim Kurulu; şu isimlerden oluşuyor: Asya Beyaz (Başkan), Aliye Taygun (Asbaşkan), Mıstıki Araz (Genel sekreter), Milenay Günsoy (Basın ve Halkla İlişkiler Sekreteri), Berk Remzi Çakmak (Dış İlişkiler Sekreteri), Pervin Derin Erk (Sosyal İlişkiler ve Eğitim Sekreteri) ve Eda Veçhi (Mali İşler Sekreteri). Dernek yönetim kurulu, kendilerine; https://eucs.info, [email protected], İnstagram: @eucypriotstudents, facebook: @ eucypriotstudents, twitter:@eucs adreslerinden ulaşılabileceği bildirildi.

05/08/2021 11:10
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: avrupa, kıbrıslı öğrenciler
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.