Avrupa Komisyonu’ndan Tatar’a çözüm için çağrı

Avrupa Komisyonu, Kıbrıs sorununa çözüm için Tatar’a verimli diyalog çağrısı yaptı

ads ads ads ads
19/10/2020

ads
Avrupa Komisyonu’ndan Tatar’a çözüm için çağrı

Avrupa Komisyonu, adanın yeniden birleşmesi ve kapsamlı bir çözüm bulunması amacıyla, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a acil ve verimli bir yolla diyaloğa başlaması çağrısında bulundu.

Avrupa Komisyonu Sözcüsü Vivian Loonela yaptığı açıklamada, Kıbrıs sorununun çözümü için müzakerelerin yinelenmesinin kritik öneme sahip olduğunu vurguladı; Tatar’a diyalog çağrısı yaptı.

Komisyon Sözcüsü Vivian Loonela açıklamada şunları söyledi:

"Avrupa Birliği Kıbrıs Türk toplumunun seçim süreci artık tamamlandı ve Sayın Tatar oyların çoğunluğuna sahip oldu. Artık Kıbrıs sorunun çözümü için müzakerelerin yinelenmesi kritik bir öneme sahip. AB, kapsamlı bir çözüm ve adanın yeniden birleşmesi amacıyla Sayın Tatar’dan acil ve verimli bir yolla diyaloğa başlamasını bekliyor

Avrupa Birliği Birleşmiş Milletler himayesinde müzakerelerin en erken zamanda başlamasını bekliyor ve Kıbrıs sorununa, Birleşmiş Milletler çerçevesi içinde ve Güvenlik Konseyinin 550 ve 789 numaralı kararları dahil ve aynı zamanda AB ilkeleri temelinde kapsamlı bir çözüm bulunmasına bağlı olmaya devam ediyor.”

19/10/2020 22:53
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Avrupa Komisyonu’ndan Tatar’a çözüm için çağrı, haberkibris, kıbrıs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.