Avrupa Merkez Bankası piyasaları korumak için 750 milyar euro acil destek programı başlatıyor

Avrupa Merkez Bankası piyasalarda tansiyonu düşürmek ve koronavirüsün (Covid-19) olumsuz etkileriyle boğuşan Euro bölgesini koruma altına almak için 750 milyar euroluk acil destek programı başlatma kararı aldı.

ads ads ads ads
20/03/2020

ads
Avrupa Merkez Bankası piyasaları korumak için 750 milyar euro acil destek programı başlatıyor

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sıra dışı zamanlar sıra dışı önlemler gerektirir. Bizim euroya bağlılığımızın bir sınırı yok.” mesajını paylaştı.

Frankfurt saati ile gece yarısına doğru tamamlanan toplantı sonunda yapılan açıklamada, Euro Bölgesi’nde borçlanma maliyetlerini aşağıya çekecek adımlar atılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

Avrupa Merkez Bankası, kamu ve özel sektör menkul kıymetlerini kapsayan söz konusu geçici varlık alım programının ciddi risklere karşı konulmasını hedeflediğini duyurdu.

Tahvil alımları 2020 yıl sonuna kadar yapılacak

Açıklamada, “Alımlar, 2020 yılı sonuna kadar gerçekleştirilecek ve mevcut varlık alım programı için uygun olan tüm varlık kategorileri bu 750 milyar euro büyüklüğündeki acil tahvil alım programına dahil olacak” ifade edildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Avrupa Merkez Bankası'nın attığı adımları memnuniyetle karşıladığını söyledi.

20/03/2020 09:24
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Avrupa Merkez Bankası, koronavirüs, acil destek programı
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.