Avustralya'da 8 dakikada bir siber saldırı

Avustralya'da siber saldırılar bir önceki yıla göre yüzde 13 arttı. Son bir yıl içinde ülkede her 8 dakikada bir siber saldırı yaşandı.

ads ads ads ads
15/09/2021

ads
Avustralya'da 8 dakikada bir siber saldırı

Avustralya'da siber saldırılar bir önceki yıla göre yüzde 13 arttı. Son bir yıl içinde ülkede her 8 dakikada bir siber saldırı yaşandı.

Avustralya Siber Güvenlik Merkezi'nin (ACSC), Avustralya Suç İstihbarat Komisyonu ve Avustralya Federal Polisi ile işbirliğinde hazırladığı Yıllık Siber Tehdit Raporu, kayıtlara giren siber güvenlik olaylarının yaklaşık dörtte birinin sağlık, eğitim ve ulaşım gibi kritik altyapıları etkilediğini ortaya koydu.

Avustralyalıları ve Avustralyalı kuruluşların kendilerini siber tehditlerden çevrim içi olarak korumalarına yardımcı olabilecek önemli tavsiyelere yer veren raporu hazırlayan ACSC Başkanı Abigail Bradshaw, kötü niyetli siber aktörlerin aktif olarak Avustralyalıları hedef aldığına dikkati çekti.

Siber saldırılar yüzde 13 arttı ve her 8 dakikada bir siber suç raporu alındı

Başkan Bradshaw, "Her Avustralyalıyı, bu siber tehditleri anlamak ve kendinizi, ailelerinizi ve işletmelerinizi çevrim içi olarak nasıl koruyacağınızı öğrenmek için Yıllık Siber Tehdit Raporu'muzu okumaya teşvik ediyorum." dedi.

Siber saldırıların bir önceki yıla göre yüzde 13 arttığını ve Avustralyalılardan tehditlere karşı kendilerini savunmak için gerekli adımları atmalarını isteyen Başkan Bradshaw, "Siber tehditlerin ve siber suçluların ne kadar yaygın olduğunun bir göstergesi olan bir yılda 67 bin 500'den fazla veya bir başka deyişle her sekiz dakikada bir siber suç raporu aldık." ifadelerini kullandı.

"Avustralyalıların uyanık olmalarına ihtiyacımız var" 

Raporu değerlendiren Avustralya Savunma Bakan Yardımcısı Andrew Hastie de siber saldırılardaki artışla mücadeleye yardımcı olmak için daha fazla siber güvenlik önlemlerinin gerekli olduğunu söyledi.

Kötü niyetli siber suçluların Avustralyalılara yönelik saldırılarını arttırdığını vurgulayan Hastie, "Güçlü şifreler kullanmak, iki aşamalı kimlik doğrulamayı etkinleştirmek, yazılımları ve cihazları güncellemek, düzenli veri yedeklemelerini sürdürmek dahil olmak üzere basit siber güvenlik adımlarını atacak tüm Avustralyalıların uyanık olmalarına ihtiyacımız var." değerlendirmesini yaptı.

12 ayda 33 milyar dolar kayıp

Avustralya'daki tüm siber güvenlik olaylarının yaklaşık dörtte biri sağlık, eğitim ve ulaşım gibi kritik altyapıları etkilerken, olayların yüzde 35'i hükümetleri her üç düzeyde de etkiledi.

Siber suçlardan kaynaklanan kayıpların 12 aylık dönemde 33 milyar doları aştığını ortaya koyan rapora göre, çok sayıdaki siber saldırı ya devlet temelli aktörler ya da suçlular tarafından gerçekleştirildi.

15/09/2021 11:15
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Avustralya, siber saldırı, siber suçlar
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.