Avustralya'daki yangınla ilgili görsel sahte çıktı

ads ads ads ads
07/01/2020

ads
Avustralya'daki yangınla ilgili görsel sahte çıktı

Avusturalya’daki yangınıyla ilgili her yerde paylaşılan bir fotoğrafın NASA tarafından çekildiği iddia edilmişti. Ancak Teyit.org, paylaşılan fotoğrafın Anthony Hearsey adlı bir sanatçıya ait olduğunu ortaya çıkardı.

Avustralya’da Eylül’den beri devam eden orman yangınlarında zarar gören alan 6 milyon hektara ulaştı. 26 kişinin öldüğü yangınlarda can veren hayvanların sayısının yaklaşık 500 milyona ulaştığı belirtildi. Yangının bu kadar yayılmasının en büyük sebebi ise küresel iklim değişikliği nedeniyle ağaçların artık çok daha kırılgan olması ve dirençlerinin düşmesi. Avustralya hükümeti iyileştirme çalışmaları için ayrılan fona 1.4 milyar dolar aktarılacağını belirtti.

NASA tarafından çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada yangının büyüklüğünü gösteren fotoğrafın sahte olduğu ortaya çıktı. Teyit.org’un yapmış olduğu araştırma sonucunda birçok insanın paylaştığı görsel aslında Anthony Hearsey isimli bir sanatçıya ait.

NASA’nın 5 Aralık 2019 ve 5 Ocak 2020 tarihleri arasında paylaştığı FIRMS uydu verilerini derleyen ve 3D modelleme haline getiren Anthony Hearsey, fotoğrafı paylaşırken bu işlemi nasıl yaptığını anlatmıştı.

NASA, Avustralya yangını hakkında ilgili görselleri Twitter hesabından paylaşmaya devam ediyor.

07/01/2020 17:17
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Avustralya’daki yangınla ilgili görsel sahte çıktı, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.