Avusturyada Cumhurbaşkanı adayından şok Türkiye çıkışı

ads ads ads ads
28/11/2016

ads
Avusturyada Cumhurbaşkanı adayından şok Türkiye çıkışı

Avusturya'da göçmen karşıtı Özgürlük Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Norbert Hofer, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılması halinde, Avusturya'nın AB üyeliğini referanduma götüreceğine söz verdi.

Yeşiller partisinin desteklediği rakibi Alexander Van der Bellen (72) ile televizyonda düelloya çıkan aşırı sağcı lider Hofer (45), çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hofer, Türkiye'nin AB'ye katılması ya da Brüksel'in daha merkeziyetçi bir politika izlemesi halinde, Avusturya'nın AB'den çıkıp çıkmamasını referandum ile halka soracağını belirtti.

Avusturya'da 4 Aralık'ta düzenlenecek ikinci tur oylaması, ülke tarihinin en uzun cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyasının ardından gerçekleşecek. Adayların yaklaşık 350 gün boyunca kampanya yürüttüğü seçimlerle ilgili son anketler, Pazar günkü yarışın büyük bir çekişmeye sahne olacağına işaret ediyor.

İki aday, televizyondaki düelloya böyle hazırlandı.

TÜRK HACKER'LARDAN AVUSTRUYA'YA BİR SİBER SALDIRI DAHA

Öte yandan Türk hacker'lar, geçen hafta Türkiye’ye silah ambargosu koyma kararı alan Avusturya’yı bir kez daha hedef aldı.

İHA'nın haberine göre, "Aslan Neferler Tim" adlı Türk hacker grubu, Avusturya’nın Silahlı Kuvvetleri'nin internet sitesine siber saldırı gerçekleştirdi.

Aynı grup, geçtiğimiz günlerde de Türkiye’ye silah ambargosu koyma kararı alan Avusturya’nın Dışişleri Bakanlığına ait internet sitesini çökertmiş ve ambargoya tepkilerini de, “Avusturya Dışişleri Bakanlığı tarafımızca çökertilmiştir. Bir süre siteye ambargo uygulayacağız" diyerek dile getirmişlerdi.

Grup, dün akşam da Avusturya Silahlı Kuvvetleri’nin www.bundesheer.at adresindeki resmi internet sitesini çökerterek sitenin erişime kapalı görselini paylaştı ve sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamada “Bizim de Avusturya’ya ambargomuz devam ediyor” diyerek saldırıların devam edeceğini belirttiler.

28/11/2016 11:49
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Avusturya, cumhurbaşkanlığı seçimi, Hofer, AB üyeliği, Norbert Hofer, Alexander Van der Bellen
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.