Aybike Yektaoğlu yazdı: Keyfi Ala

Aybike Yektaoğlu'nun kaleminden...

ads ads ads ads
31/10/2020
HK

ads
Aybike Yektaoğlu yazdı: Keyfi Ala

Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki, gün geçmiyor ki gündem hızla değişmesin. Son teknoloji ürünü iletişim araçlarının en iyi modellerinin sahibi bir toplum olsak dahi, gündemi takip etmek çok zor.

90’lı yıllarda “Değiştir” şarkı yarışması vardı. Daha şarkının ilk iki kelimesi söylenmeden “değiştir” kelimesi söylenir ve şarkı değişirdi. Kah arabesk, kah duygusal, kah isyankar. Değiştire değiştire yaşıyoruz.

İçinde bulunduğumuz durum da 21. değil 20. yüzyıla doğru gidiyor. Geleceğe değil geriye geriye. Değiştire değiştire aynı nakaratlar ile kısır döngü içerisinde dönüyoruz ama ilerlediğimizi zannediyoruz.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turundan önce birçok insan dile getirmişti. Bu seçimin ertesi günü var. Galiba yanılmışız. Seçimleri bitmeye niyet yok belli ki. Ekonomiymiş, sağlıkmış, gelecekmiş kimin umurunda?

Devlet makamları seçimleri bitti, şimdi de bir partinin seçimleri gündemde. Çünkü tarihe not yazılacak! Ne notu kimse bilmiyor. Kendileri dahi bilmiyor. Maksat gündem meşgul olsun. Hükümet bir süre olmasa da olur. Çünkü kurultay var.

9000 işyeri faaliyet durdurmuş, 1200’ü iflas etmiş. Bu sayılar daha geçen haftanın sayıları. Bugün ne kadar olduğuna dair henüz bir veri yok. Çünkü kurultay var.

Okullar açılmış, ama alınan önlemler konusunda her kafadan bir ses. Mış gibi yapılmış. İşyerine çocuk götürmek zorunda kalanlar da, işe gidemeyip çocuk bakmak zorunda olanlar da bir rahat nefes almıştı. Ama olamadı. Çünkü kurultay var.

Covid-19 önlemleri açısından bir rahatlık var toplumda. Herkes bunaldı. Ama bunun kışını düşünen yok. Sağlık Bakanlığı karar alamıyor. Bakan karar alamadığını söylüyor. Hükümet yok ki! Çünkü kurultay var.

6 ekim tarihinde devrilen hükümetin devrik başbakanı cumhurbaşkanı oldu. O yüzden Bakanlar Kurulu yok. Kim istifa etmiş, kim çekilmiş, kim ne yapmış artık herşey birbirine girdi. Çünkü kurultay var.

Döviz aldı başını gidiyor. Döviz, olimpiyatlarda Usain Bolt ile yarışa girse rekorunu Bolt’un rekorunu kesin kırar. 2018 yılında her haberin altına dövizin yükselişinden dolayı ağza alınmayacak laflar yazanlar, bugün sırra kadem bastılar. Çünkü kurultay var.

Daha 2 hafta öncesine kadar canım, gülüm, candostum olanlar, bugün şov amaçlı “Rumculuk” ile halen yaftaladıklarının yanlarına gitmek için bekleyecekler. Çünkü kurultay var.

Türkiye’yi biz severiz bunlar “Rumcu”, bunlar “Türkiye’yi sevenler”, bunlar “hain”, bunlar “satılık” diye ortalığı velveleye verenlere zemini oluşturanlar bugün sus pus. Çünkü kurultay var.

Bu toplumu ortadan ikiye bölüp de “Bakın en iyisini biz biliriz. Size tüm imkanları sunduk. Hepsi bizim sayemizde oldu” diyenler, karşılarındakiler isteklerini gerçekleştiremezlerse bakın “bunlar diğerleri” diyerek toplumu birbirine düşürenler yine yapacaklar. Çünkü kurultay var.

Meclis tutanaklarını eskiden bugüne inceleyin. Bakın göreceksiniz ki kısır döngünün içerisindeyiz. O kısır döngü hiç bitmedi. TAM 46 yıldır aynı hikaye, yalnızca anlatım şekli günümüze uyarlandı.

46 yıldır federal çözüm olmuyor evet ama KKTC de kuurlduğu günden beri bir türlü tanınmadı. Yani sanki 46 yıldır federal çözümü yalnızca sol savundu, sanki 46 yıldır hep ve yalnızca veya çoğunlukta bu toplumu yalnız ve yalnız sol görüşlü liderler temsil etti. Ama tarihin sayfalarına düşen notlar hiç yokmuş gibi yaşamaya devam. Çünkü kurultay var.

Bazılarının keyfine göre yönetilmeye devam. Çünkü makamlar bölüşülecek, taşlar yerinden oynayacak ama bir gerçek değişmeyecek. Bugün KKTC’yi yaşatacağız diyenler, keyfi ala şekilde memleket yönetmeye devam edecekler. Tek bir farkla: Yakındır, bu keyiflerinin içerisine ekşi sıkılacak. Hem de en ekşisinden...

 

31/10/2020 10:12
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Aybike Yektaoğlu
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.