Aydal: 4 milyar dolar harcanmasına rağmen sonuç alınamadı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Doğan Aydal, Doğu Akdeniz’de yanlış yerde doğalgaz araması yapıldığını savundu.

ads ads ads ads
31/05/2020

ads
Aydal: 4 milyar dolar harcanmasına rağmen sonuç alınamadı

Prof. Doğan Aydal, yaptığı açıklamada “Enerji Bakanlığı anlaşılmaz bir şekilde önce Kıbrıs adasının doğusunda, sonra kuzeyinde, ardından da yakın batısında gereksiz sondajlar yaparak vakit kaybetti. Şimdi de Fatih gemisi Doğu Akdeniz'deki çalışmaları bırakıp Karadeniz'e gönderildi. Doğu Akdeniz'de çalışmalar neden yavaşlatıldı?'' dedi. Doğan Aydal şunları söyledi:

4 MİLYAR DOLAR HARCANDI

“Karadeniz bölgesinde Türkiye'ye ait alanlar, TPAO ortaklığıyla, Sinop ve Trakya hizasındaki ruhsatlar Petrobras şirketine, Kastamonu ve Samsun kıyı bölgeleri de Exxon Mobil şirketine aramalar için verildi. BP ile de Sürmene ve Hopa civarında iki derin kuyu araştırması yapıldı. Sürmene açıklarında 5645 metreye inilip 4 milyar dolar harcanmasına rağmen sonuç alınamadı. Karadeniz doğalgaz ve petrol bakımından umutsuz gözükürken, Fatih gemisi Doğu Akdeniz'deki çalışmaları bırakıp Karadeniz'e neden gönderildi? Güney Kıbrıs Rum yönetimi, 12 numaralı Afrodit ve 6 numaralı Calipso alanında doğalgaz yatağı bulmuştur.''

HARİTADA İŞARETLEDİ

Doğalgaz yataklarının Kıbrıs adasının güney batısında olduğunu savunan ve sondaj yapılması gerekli alanı haritada işaretleyen Aydal, faaliyetleri hızlandırmak için ‘Sertao' adı verilen üçüncü sondaj gemisinin de alındığını belirterek “Üçüncü gemiye ihtiyaç varsa, satın alındıktan sonra Fatih gemisi neden Karadeniz'e gönderildi?'' diye sordu.

31/05/2020 09:38
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Doğan Aydal, Kıbrıs, Doğu akdeniz, gaz
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.