Aygın: Sanayi bölgesi koşulları iyileştirilecek

Son dört yıldır sanayi bölgesine hiçbir yatırımın yapılmadığını belirten Aygın, esnafın sıkıntılarını dinledi.

ads ads ads ads
22/06/2018

ads
Aygın: Sanayi bölgesi koşulları iyileştirilecek

Sümer Aygın dün öğleden sonra Karaoğlanoğlu bölgesinde  bulunan esnaf ve zanaatkarları ziyaret etti. Son dört yıldır sanayi bölgesine hiçbir yatırımın yapılmadığını belirten Aygın, esnafın sıkıntılarını dinledi.

Aygın açıklamasında: “Bir şehrin nüfusu artarken, o şehrin sanayisinde de nüfusla orantılı bir büyüme beklenir. Girne sanayi bölgesi fiziki koşulları bugünkü üretimin ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak kalmıştır. Halen bazı işletmelerin yol ve elektiriği dahi yoktur. Büyüyen Girne’nin işleyen kalbi sanayi bölgesinde yeniden bir organizasyon yapılması gereklidir. Çalışanların sağlıklı ve standartlara uygun çalışmasını istiyorsak, belediye olarak önce biz bölge koşullarını iyileştirmeliyiz. Fiziki koşulların iyileştirilmesi sanayi bölgesinde üretimin artması ve iç pazara daha fazla satış demektir. Kazanan zanaatlar, şehrine de kazandırır.” dedi.

Aygın: “Biz bu seçimi alıyoruz, emin olun, halkın kararı bu yöndedir. Bilgili, birikimli, eğitimli ve dinamik ekiplerimiz var. Önce katı atık yönetimi ve Girne toplama tesisini başka bir noktaya taşıyarak sanayi bölgesinin rahatlatılması projemiz var. Daha sonra şehir merkezinde dağınık halde bulunan ve rahatsız koşullarda çalışmak zorunda olan esnaf için sanayi bölgesinde yeni yatırımlarla atölyeler oluşturma planımız var. Ardından sokağı, aydınlatması, kaldırımı  ile tozsuz topraksız bir sanayi bölgesi yaratacağız. Tüketici ihtiyaçlarını bulmak için sanayiye gelmekten çekinmemelidir. Gelişen ve büyüyen Girne aynı hızda büyüyen bir sanayi ile ayaklanarak yol alır. Aksi taktirde dengeler kaybolur, ekonomi dışa kayar ve mali yatırımlar ve kaynaklar sahipsiz kalır.” dedi.

Bu seçimi kazanacaklarına olan inançlarının tam olduğunu ifade eden Aygın, Girne sanayicisininde kendileriyle birlikte kazanan tarafta olacağını belirterek tüm sanayicilere hayırlı bir seçim süreci dileklerini iletti.

22/06/2018 16:46
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: sümer aygın, haber, kıbrıs, girne, aday
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.