Ayhan Çukadar 18 ay hapis yatacak!

ads ads ads ads
03/06/2020

ads
Ayhan Çukadar 18 ay hapis yatacak!

2 Ocak 2020 tarihinde Gazimağusa’da A.M isimli şahıs ile birlikte anlaşarak 4 yaşındaki K.M isimli kız çocuğunu kullanımındaki GF 301 plakaLI TIR içine gizleyerek muhaceret işlemi yaptırmadan Bozcaada feribotu ile Gazimağusa Limanı’ndan yurt dışına kaçıran sanık Ayhan Çukadar babanın şikâyeti üzerine 17.1.2020 tarihinde tespit edilerek tutuklanmıştı.

Sanık aleyhine, ülke dışına kaçırma, verasetten kaçırma ve muhaceret yasasına aykırı harekette bulunma suçlarından dava dosyalanmış ve davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla 21.1.20 tarihinde hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderilmişti.

Cezası bugün verildi

Bugün Gazimağusa kaza mahkemesinde oturum yapan başkan Fatma Şenol, kıdemli yargıç Ayşen Toroslu ve yargıç Hazan Aksun’dan oluşan Ağır Ceza Mahkemesi heyeti huzurundaki bu dava ile ilgili kararını açıkladı ve sanığı 18 ay hapse mahkum etti.

Ağır Ceza Mahkemesi’nin sanık aleyhindeki kararını kıdemli yargıç Ayşen Toroslu okudu. Toroslu sanık aleyhine 3 dava getirildiğini belirterek bunlarla ilgili olgulara değindi. Sanığın 2 Ocak 2020 tarihinde Gazimağusa’ da eşinden ayrı olan A.M isimli kadın ile birlikte anlaşarak A.M isimli kadının 4 yaşındaki kız çocuğunu kullanımındaki tır içerisinde gizleyerek Bozcaada feribotu ile Gazimağusa Limanı’ndan muhaceret işlemi yaptırmadan yurt dışına kaçırıldığını belirtti. Babanın şikâyeti doğrultusunda sanığın 17.1.20 tarihinde tespit edilerek tutuklandığını, aleyhinde dosya tanzim edildiğini ve yargılanıncaya değin hükümsüz tutuklu olarak 21.1.20 tarihinde merkezi cezaevine gönderildiğine değindi.

3 davadan mahkum edildi

Suçunu kabul eden sanık aleyhine 1- Yurt dışına çıkışını sağlamak suretiyle K.M’ yi ülke dışına kaçırmak, 2- babasının rızası olmaksızın gerekli muhaceret işlemlerini yaptırmadan K.M’nin yurt dışına çıkışını sağlamak maksadıyla yasal varisinden kaçırmak ve 3- gerekli muhaceret işlemlerini yapmadan K.M’ nin yurt dışına çıkmasını sağlamak suçlarından dava getirildiğin söyleyen Toroslu, sanığın itham edilen suçları kabul ettiğini belirtti.

Sanığın 56 yaşında, en küçüğü 22 yaşında olmak üzere 5 evladı olduğunu, yurt dışı nedeniyle ailesinden uzak olduğu, sabıkasız oluşu, suçunu kabul ederek adaletin tecellisine yardımcı olduğunu, tır şoförlüğü yaptığını, A.M isimli anneye yardım etmek maksadıyla bu suçu işlediğini, karşılığında herhangi bir menfaat temin etmediğini, pişman olduğunu, mahkemeden özür dilediğini ve 21.1.20 tarihinden bu güne değin merkezi cezaevinde bulunduğuna değinen Toroslu bu hususların sanık lehine unsurlar olarak değerlendirildiğini belirtti.

Cezalarının hepsini bir çekecek

Sanık aleyhine getirilen bir ve ikinci davanın önemine dikkat çeken Toroslu bu suçların 7 yıla kadar hapislik cezası öngördüğüne değindi ve ne denli ciddi olay konumunda olduğuna dikkat çekti. Her hâlükârda, annenin sanığa yalvarmasıyla sanık bu işi yapmış olsa bile sonuçta bir evladı babasından mahrum etmiştir diyen Toroslu, bu gibi suçları işleyenlere etkin ve caydırıcı ceza verilmesi kamu menfaati gereğidir dedi.

Sonuç olarak tüm olgular, sanık aleyhindeki ve lehindeki unsurlar göz önünde tutulduktan sonra sanığı aleyhinde getirilmiş olan davalardan suçlu bulur mahkûm ederiz diyen Toroslu, ceza takdir ederken sanığa verilebilecek en uygun cezanın hapislik cezası olması yönünde oy birliğiyle karar verildiğini söyledikten sonra sanığı işlemiş olduğu;

Birinci davadan, 18 ay hapis cezası

İkinci davada,    18 ay hapis cezası

Üçüncü davadan, 2 ay hapis cezası

Takdir ettiklerini açıkladı ve hapislik cezalarının birlikte çekileceğini belirtti. (MHA)

 

 

 

 

03/06/2020 20:50
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Ayhan Çukadar, kıbrıs çocuk kaçırma, haberkibris, gazimağusa,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.