B planı da olmazsa ülke bölünebilir

İngiltere Başbakanı May'in B planı da reddedilirse ülkenin bölünebileceği iddia edildi

ads ads ads ads
29/01/2019

ads
B planı da olmazsa ülke bölünebilir

İngiltere Başbakanı Theresa May, İngiltere Parlamentosu tarafından reddedilen Brexit anlaşmasını Avrupa Birliği ile tekrar görüşmek için bugün Parlamento'dan destek arıyor.

Parlamento'da yapılacak Brexit oylaması öncesinde konuşan May, Brexit anlaşmasını milletvekillerinin onaylayacağı değişiklikleri yapabilmek için AB ile yeniden müzakere etmeden önce güçlü bir yetki ve destek istediğini söyledi.

Parlamento'dadüzenlenmesi beklenen oturumun sonunda TSİ 22:00'da Theresa May'in B planı oylanacak. May'in A planı iki hafta önce reddedilmişti.

May, Parlamento'da ikinci bir referandum için çoğunluk bulunmadığını, kendisinin de anlaşmasız Brexit veya erken seçim istemediğini, bu yüzden kendi planının desteklenmesi gerektiğini söyledi.

May'e göre anlaşmasız Brexit'ten kaçınmanın iki yolu var: Brexit'ten vazgeçmek veya kendi planının kabul edilmesi. Muhalefet ise May'in anlaşmasının kabul edilemez olduğunu, AB ile bugüne kadar süren müzakerelerde bir ilerleme sağlanamadığını söyleyerek May'in kontrolü yitirdiğini söylüyor.

Theresa May'in planı, Avrupa Birliği'yle yeniden masaya oturarak anlaşmanın Parlamento'da en çok eleştirilen kısmı olan backstop'u değiştirmek üzerine.

Fakat Avrupa Birliği kaynakları mevcut anlaşmayı tekrar müzakere etmeyeceklerini söylüyor.

BBC Türkçe'deki habere göre, May'in teklifi bugün Parlamento'da reddedilirse, diğer milletvekillerinin teklifleri değerlendirilecek ve yarın o teklifler oylamaya açılacak.

Teklif kabul edilirse ve 13 Şubat'a kadar AB ile bir uzlaşmaya varılamazsa milletvekillerinin önerileri 14 Şubat'ta değerlendirilecek.

Milletvekillerinin teklifleri arasında anlaşmasız Brexit'i imkansız kılmayı, İngiltere'yi kalıcı olarak AB ile gümrük birliğinde ve Ortak Pazar'da tutmayı hedefleyen maddeler var.

29/01/2019 23:33
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: B planı da olmazsa ülke bölünebilir, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK İNGİLTERE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.